Ilka Štuhec med petkovim treningom smuka. Foto: Reuters
Ilka Štuhec med petkovim treningom smuka. Foto: Reuters

Na progi Roc de Fer v Meribelu je treniralo vseh 32 prijavljenih smučark, ki jih v soboto ob 11.00 čaka smuk za svetovno prvenstvo. S časom 1:28,31 je bila razred zase Sofia Goggia, saj je Italijanka za pol sekunde prehitela tekmice. Druga je bila Avstrijka Mirjam Puchner, tretja pa Norvežanka Kajsa Lie. Konkurenca je bila od drugega do 17. mesta sicer strnjena v vsega eni sekundi.

Sorodna novica Ilka Štuhec pozna vsak cm proge in je pripravljena za naskok na tretje smukaško zlato

Po tretje odličje v smuku

Ilka Štuhec je začela vidno zadržano, saj je imela 29. čas prvega odseka, na drugem od petih pa je bila celo najpočasnejša 32. A v drugem delu 2413 metrov dolge proge je pospešila in postavila deseti čas četrtega odseka in tretji najhitrejši čas v zadnjem, petem, odseku.

Mariborčanka bo v soboto na smuku lovila tretje odličje na svetovnih prvenstvih. V St. Moritzu 2017 in Areju 2019 je postala svetovna prvakinja. Naslov iz Cortine d'Ampezzo pred dvema letoma pa bo branila Švicarka Corinne Suter. Štuhec je bila takrat 14.

Smuk (Ž), tretji trening:

Innerhofer pred svetovnim prvakom

Sočasno so imeli v Courchevelu na progi L'Eclipse trening tudi smukači, drugega od treh pred nedeljsko tekmo v kraljevski disciplini alpskega smučanja. Po drugem času prvega treninga je bil Christian Innerhofer tokrat najhitrejši. Drugi je bil svetovni prvak s superveleslaloma Kanadčan James Crawford, tretji pa Alexis Monney.

Drugi trening so sicer izpustili številni najboljši smukači, tudi Aleksander Aamodt Kilde, Marco Odermatt in Vincent Kriechmayr.

Od Slovencev na treningu ni bilo Mihe Hrobata, najhitrejši pa je bil bil Nejc Naroločnik na 19. mestu med 45 smukači. Martin Čater je bil 25.

Moški smuk bo v nedeljo ob 11.00 v soboto pa bodo opravili še zadnji trening.

Smuk (M), drugi trening: