Špela Pretnar je ena najboljših slovenskih slalomistk do zdaj. Foto: www.alesfevzer.com
Špela Pretnar je ena najboljših slovenskih slalomistk do zdaj. Foto: www.alesfevzer.com

Nekdanja odlična alpska smučarka je gostovala v peti epizodi podkasta Smučina, ki so jo v času omenjenih svetovnih prvenstev pripravljali na Valu 202. Špela Pretnar meni, da se je specializacija zgodila, ker so ob zgoščenem urniku tekem svetovnega pokala tudi proge vse bolj zahtevne.

Špela Pretnar v svoji karieri na svetovnih prvenstvih ni osvojila medalje, je bila pa zelo blizu leta 1999 v Vailu, kjer je bila po prvi slalomski vožnji vodilna. V finalni je odstopila, kar jo je takrat zelo bolelo, danes pa ne obžaluje, da se je takrat v veliki želji po medalji odločila za izrazito napadalen pristop. Menila je namreč, da je bolje tvegati, kot pa z zmerno vožnjo osvojiti sedmo mesto.

Zmagovalka šestih tekem svetovnega pokala je govorila o svojih začetkih, ko se je v Sloveniji precej več mladih ukvarjalo z alpskim smučanjem, danes pa je v vlogi svetovalke Andreje Slokar, ki zaradi poškodbe izpušča letošnjo sezono.

V podkastu je Pretnarjevi družbo delal osrednji reporter Vala 202 za alpsko smučanje Igor Tominec, voditelju Marku Polaku pa se je pridružil tudi poročevalec Aljaž Golčer, ki je strnil misli ob koncu biatlonskega svetovnega prvenstva v Oberhofu.

Smučina E05: Bolje odstop kot sedmo mesto