Foto: PZS
Foto: PZS

Od sobote, 18. februarja, in naslednja dva tedna bo dostop do idilične in priljubljene doline Tamar z njeno znamenito planinsko kočo močno omejen. Zaradi svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici bo mogoče do Tamarja le peš iz Rateč in z veljavno vstopnico za tekmovanja ali z akreditacijo.

Sama koča ima v času prvenstva sicer zasedene postelje in bo tudi zaradi tega še vedno odprta, torej bodo obiskovalci Planice imeli priložnost, da se v koči okrepčajo, če se bodo že podali do konca pravljične alpske doline.

Zaradi spremenjenega prometnega režima je Planica zdaj že nedostopna za osebna vozila. Morebitni obiskovalci doline v tednu pred začetkom tekmovanj, ki se bodo pod Poncami začela v sredo, 22. februarja, morajo parkirati v Ratečah.

Prometni režim in s tem dostop do Tamarja se bo sprostil s koncem SP-ja v Planici v nedeljo, 5. marca. V nasprotju s svetovnim prvenstvom bo planinski dom v Tamarju prosto dostopen v času tradicionalnega finala svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki bo tokrat v Planici med 30. marcem in 2. aprilom.

Visoke cene vstopnic za svetovno prvenstvo v Planici