Foto: BoBo
Foto: BoBo

Zakaj je tako, kaj to pomeni za zapuščino tega prvenstva in kakšna bo prihodnost Planice in nordijskega centra? Gost je Jelko Gros. Vodja nordijskega centra pravi, da številni Planico poistovetijo s poleti, zato so tekme na letalnici tako dobro obiskane. Ironično je, da svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju služi kot odskočna deska za prodajo vstopnic za finale svetovnega pokala. Obiskovalcev je te dni malo, prodaja vstopnic za tekme na letalnici pa je rekordna.

Slišite lahko tudi, kako se priznani slovenski kuhar Jožef Oseli, ki je ta teden pripravil kosilo norveški skakalni reprezentanci, spomni svojega otroštva na skakalnih smučeh. Ko so gradili skakalnico blizu njegovega doma v Medvodah, je bager skopal pregloboko luknjo in obtičal v vodi, Jelko Gros pa pravi, da bi lahko prvenstvo v Planici odpadlo, če bi viličarja, ki se je preveril na vrhu velike skakalnice nekaj tednov pred začetkom prvenstva, odneslo v napačno smer.

Gros je o prvenstvu debatiral z valovsko trojico, z Boštjanom Reberšakom, Daretom Ruparjem in voditeljem podkasta Luko Petričem.

Smučina E12: Zakaj v Planici ni obiskovalcev?

Disable checkingPremium suggestions