Botšjan Kline potrdil, da se v Kvitfjellu odlično počuti. Foto: EPA
Botšjan Kline potrdil, da se v Kvitfjellu odlično počuti. Foto: EPA

Kline je v Kvitfjellu zablestel pred petimi leti, ko je dosegel svojo edino zmago za svetovni pokal. Mednju se je uvrstil še Aleksander Aamodt Kilde, ki je bil 20 stotink počasnejši od ameriškega smučarja. Nastopili so še trije Slovenci, vsi so zaostali več kot tri sekunde. Nejc Naraločnik je bil 49., Miha Hrobat 51., Martin Čater pa 55.

V Kvitfjellu bosta smuka v petek in soboto. Prvi nadomešča decembrsko odpadlo tekmo iz Lake Louisa. Po preizkušnjah na Norveškem bo na sporedu le še smukaška tekma na finalu sezone v Courchevelu.

Boj za mali kristalni globus bo zelo napet. Kilde je v najboljšem položaju, ima pa osem točk naskoka pred olimpijskim prvakom Beatom Feuzem in 43 pred Matthiasom Mayerjem.

Ilka Štuhec izpušča Lenzerheide

Ženski del karavane alpskega smučanja ta konec tedna nadaljuje s tekmovanji svetovnega pokala v švicarskem Lenzerheideju. Tekmovalke se bodo najprej pomerile na superveleslalomu, na katerem ne bo nastopila Ilka Štuhec. Edina Slovenka na startu sobotnega superveleslaloma bo Maruša Ferk Saioni.

Bolj številčna bo slovenska odprava v nedeljo, ko bo na startu veleslaloma najbolj standardna slovenska ženska ekipa. Visoka mesta bodo napadale Meta Hrovat, Andreja Slokar, Ana Bucik, Tina Robnik in Neja Dvornik.


Prvi trening:                         
 1. R. COCHRAN-SIEGLE   ZDA    1:45,69
 2. A. A. KILDE         NOR      +0,20
 3. B. KLINE            SLO       0,32
 4. N. HINTERMANN       ŠVI       0,61
  . B. FEUZ             ŠVI       0,61
 6. D. HEMETSBERGER     AVT       0,71
 7. C. ALEXANDER        KAN       0,75
 8. M. MAYER            AVT       0,85
 9. R. WEBER            ŠVI       0,92
10. J. CLAREY           FRA       0,96
...                                   
49. N. NARALOČNIK       SLO       3,09
51. M. HROBAT           SLO       3,24
55. M. ČATER            SLO       3,35