Feuz je februarja letos osvojil svojo tretjo olimpijsko medaljo in prvo zlato. Foto: EPA
Feuz je februarja letos osvojil svojo tretjo olimpijsko medaljo in prvo zlato. Foto: EPA

"Premikanje svojih meja in tveganje sta bila moja smučarska strast že leta. Moj občutek je bil pogosto ključ do uspeha. Zdaj mi občutek pravi: fizične meje so dosežene," je Beat Feuz zapisal na Instagramu. Veseli se novih izzivov, ki ga čakajo po koncu tekmovalne poti. Najbolj ga navdušuje, da bo lahko več časa preživel z družino.

Upa, da bo znova užival
"Hkrati sem neizmerno hvaležen, da sem lahko tako dolgo uresničeval svojo strast in sem lahko doživel veliko čustvenih trenutkov. Po 16 letih v svetovnem pokalu alpskih smučarjev bom svojo aktivno kariero tekmovalca končal 21. januarja 2023. Veselim se svojih najljubših tekem v Wengnu in Kitzbühelu, kjer upam, da bom lahko znova užival," je nadaljeval 35-letnik.

Svojo odločitev bo podrobneje razložil dan po božiču v Bormiu, kjer bosta na slovitem Stelviu prihodnji teden smuk in superveleslalom.

Štirje globusi in 16 zmag
Največji uspeh je dosegel februarja, ko je postal olimpijski prvak v smuku. Skupaj ima sicer tri olimpijske medalje in še tri s svetovnih prvenstev (zlato ima prav tako iz smuka). V svetovnem pokalu ima 16 zmag in štiri male kristalne globuse (v smuku je bil nepremagljiv med sezonama 2017/2018 in 2020/2021).