Ilka Štuhec je spodbudno začela priprave za uvodni smuk sezone v Lake Louisu. Foto: AP
Ilka Štuhec je spodbudno začela priprave za uvodni smuk sezone v Lake Louisu. Foto: AP

Italijanka – imela je številko 13 – je bila od dvakratne svetovne prvakinje hitrejša za 30 stotink. Štuhec je bila hitrejša v zgornjem delu proge, Goggia v spodnjem.

Vse druge so zaostale za več kot pol sekunde. Znotraj sekunde so bile še Švicarka Joana Haehlen (+0,58), Američanka Breezy Johnson (0,76) in Nemka Kiera Weidle (0,90). Druga Slovenka Maruša Ferk je z zaostankom 3,42 končala zunaj trideseterice.

V Lake Louisu bodo konec tedna tri tekme. V petek in soboto bosta ob 20.30 na sporedu smuka, v nedeljo ob 18.30 pa še superveleslalom. Vse si boste lahko ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju.

Štuhec ima na Lake Louise lepe spomine, saj je leta 2016 prav tu prvič zmagala v svetovnem pokalu. Po petkovi zmagi je nato sledila še sobotna. Nazadnje je na tekmah najvišjega ranga zmagala na svetovnem prvenstvu v Areju leta 2019, ko je ubranila naslov smukaške prvakinje iz St. Moritza dve leti pred tem.

Na startnem seznamu bo v petek tudi trenutno vodilna v seštevku svetovnega pokala, Američanka Mikaela Shiffrin, manjka pa skupna zmagovalka Slovakinja Petra Vlhova, ki bo po poročanju Eurosporta izpustila tako preizkušnje v Lake Louisu kot najverjetneje tudi tekme v hitrih disciplinah v St. Moritzu in Val d'Iserju.

Izidi prvega treninga