Livio Magoni in Andrea Massi. Foto: www.alesfevzer.com
Livio Magoni in Andrea Massi. Foto: www.alesfevzer.com

"Liviu Magoniju se zahvaljujem za opravljeno delo. Bilo je precej nesporazumov in težav v komunikaciji. Zdaj zaupam ekipi za tehnične discipline v domači zvezi."

Odločitev je presenetila tudi avstrijsko javnost, saj je malokdo verjel, da se bo smučarka sredi sezone in tik ped svetovnim prvenstvom odločila za ta tvegan korak. A drugega ji očitno ni preostalo, saj zaupanja po slabi sezoni (13 tekem svetovnega pokala in nobene uvrstitve na zmagovalni oder) ni bilo več.

Nekdanji dosežki tega italijanskega trenerja, ki se ni izkazal le s Tino Maze, ampak je do velikega kristalnega globusa popeljal tudi Slovakinjo Petro Vlhovo, so 25-letni Avstrijki vlivali upanje, da bodo njeni rezultati še boljši, vendar sodelovanje, ki se je začelo aprila, ni obrodilo sadov.

Vsak je imel svoj pogled, kako izboljšati tehniko smučanja, tudi jezik je povzročal težave. "Najina angleščina ni perfektna, zato je bilo težko sodelovati pri razlagi detajlov in to prenesti na trening," je še potarnala lani srebrna slalomistka olimpijskih iger v Pekingu.