Urs Kryenbühl se vrača po poškodbi. Foto: EPA
Urs Kryenbühl se vrača po poškodbi. Foto: EPA

V Kanado namreč lahko vstopajo le tujci, ki so cepljeni z dvema odmerkoma. Kdor ne bo cepljen, bo imel v letošnji sezoni tudi težave z olimpijskimi igrami v Pekingu. Kitajska je sporočila, da bo za vse udeležence iger, ki ne bodo cepljeni z vsemi odmerki, odrejena 21-dnevna karantena.

Zelena luč za Lech-Zürs

Snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze (FIS) je prižgal zeleno luč za paralelni tekmi alpskih smučark in smučarjev za svetovni pokal, ki bosta v Lech-Zürsu v Avstriji. Ženska tekma bo 13. novembra, moška dan pozneje. To bosta edini posamični paralelni preizkušnji v tej zimi.

Največji športni dogodek se bo začel 4. februarja, dva dni pozneje bo na sporedu olimpijski smuk, kar pomeni, da bodo morali v tem primeru necepljeni smukači, če se želijo v kitajski prestolnici boriti za medalje, izpustiti januarske klasike na najprestižnejših prizoriščih svetovnega pokala.

“V Kanadi ni pomembno, ali si prebolel ali ne … Zato s težkim srcem izpuščam Lake Louise,“ je na družbenih omrežjih zapisal Weber. Kryenbühl pa je dodal: “Odločil sem se, da se v tem trenutku ne bom cepil.“ 27-letni Švicar bo, potem ko je januarja grdo padel na zadnjem skoku v Kitzbühelu, tako še malce počakal na vrnitev v karavano po poškodbi.

Kryenbühl je dejal, da je covid-19 prebolel pred meseci, Weber pa pred nekaj tedni. Oba naj bi nastopila na začetku decembra v Beaver Creeku v ZDA. Isti konec tedna bo Lake Louis gostil ženske tekme svetovnega pokala.