Boštjan Kline. Foto: AP
Boštjan Kline. Foto: AP

Kot je povedal za STA, je že v domači oskrbi, rana se dobro celi. Zdaj ga čaka počitek. Po takšnem posegu dva meseca ne bo smel obremeniti noge.

Klineta so po poškodbi s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Vidmu, kjer so opravili zunanjo stabilizacijo noge in ga pripravili za prevoz v Slovenijo, kjer je že naslednji dan začel zdravljenje v ljubljanskem kliničnem centru.

"Ker sem utrpel odprti zlom noge, sem v bolnišnici moral počival deset dni, preden so me lahko 22. aprila operirali, saj so čakali, da oteklina izgine in da se zacelijo mehka tkiva, ki so bila prav tako prizadeta. Doma moram ležati, če se le da, z dvignjeno nogo v nivoju srca, ne sicer ves čas."

"Delam prilagojene vaje, vendar v zelo omejenem obsegu, saj še čutim nekaj bolečine. Vse trenutno poteka po načrtu, rana se dobro celi, oteklina izginja, kontrolo pri zdravniku imam 12. maja," je dejal.

31-letnik je sicer prav v pretekli sezoni znova ujel stik z najboljšimi, ko je na smukih v svetovnem pokalu dvakrat posegel po 11. mestu, z desetim mestom na olimpijskem smuku je prav tako zadovoljil pričakovanja.

Kdaj se bo lahko vrnil na sneg, je še težko reči. "Dva meseca ne smem stopiti na nogo. Po dveh mesecih bom lahko začel postopoma obremenjevati in krepiti nogo. Vse skupaj, celoten proces rehabilitacije pa bo odvisen od tega, kako se bo celila oziroma obnavljala kost. Ali bo tega procesa konec septembra, oktobra ali za novo leto ... pa ne vem. Malo pod kolenom in nad gležnjem so mi vstavili tako imenovani 'žebelj' in ga pričvrstili z vijaki čez golen. Nogo imam še povito zaradi ran, otekline in šivov."