Klemen Kosi je zelo verjetno že končal letošnjo sezono. Več bo znano po magnetni resonanci. Foto: EPA
Klemen Kosi je zelo verjetno že končal letošnjo sezono. Več bo znano po magnetni resonanci. Foto: EPA

Ryan Cochran Siegle bo na torkovem smuku v Bormiu prvi favorit za zmago, saj je bil najhitrejši tudi na drugem treningu smukačev. Američan je bil natanko tri desetinke sekunde hitrejši od Avstrijca Vincenta Kriechmayrja, tretji čas pa sta dosegla še en Avstrijec Matthias Mayer in Francoz Brice Roger (+0,34).

Po prvem pregledu v bolnišnici v Sondriu lahko potrdijo, da gre za težjo poškodbo desnega kolena, točno diagnozo bodo podali po opravljeni magnetni resonanci. Noč bo prestal v bolnišnici.

Špela Pretnar

Slovenci znova niso blesteli, Miha Hrobat je namreč osvojil 32. mesto, Boštjan Kline je bil 42., Kosi je padel, Martin Čater pa ni štartal.

Magnetna resonanca bo povedala več
Kosi je padel po prvem vmesnem času, po njegovem padcu je bil trening prekinjen za približno deset minut. "Po prvem pregledu v bolnišnici v Sondriu lahko potrdijo, da gre za težjo poškodbo desnega kolena, točno diagnozo bodo podali po opravljeni magnetni resonanci. Noč bo prestal v bolnišnici," je sporočila Špela Pretnar, zunanja sodelavka pri Smučarski zvezi Slovenije za odnose z javnostmi. Kosi sicer že tako ali tako na Bormio nima dobrih spominov. Pred dvema letoma je grdo padel na tekmi ter si zlomil nos in ličnico.

Do konca leta še štiri tekme
Organizatorji so bili zaradi slabše napovedi prisiljeni spremeniti urnik, tako bo v ponedeljek na sporedu superveleslalom, v torek pa smuk. V ponedeljek bodo dejavne tudi dame, v Semmeringu bodo na veleslalomu nastopile Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik in Neja Dvornik. Dan pozneje bo to avstrijsko prizorišče gostilo še slalom.

Kline in Čater se veselita izziva na znamenitem Stelviu
Izidi 2. treninga:                     
 1. R. COCHRAN SIEGLE ZDA       1:58,38
 2. V. KRIECHMAYR     AVT         +0,30
 3. B. ROGER          FRA          0,34
  . M. MAYER          AVT          0,34
 5. M. BAILET         FRA          1,06
 6. D. PARIS          ITA          1,20
 7. M. CAVIEZEL       ŠVI          1,28
 8. F. MONSEN         ŠVE          1,34
 9. J. GOLDBERG       ZDA          1,39
10. S. ROGENTIN       ŠVI          1,50
...                                    
32. M. HROBAT         SLO          2,94
42. B. KLINE          SLO          3,88