Žan Kranjec je v torek dopolnil 30 let. Foto: Reuters
Žan Kranjec je v torek dopolnil 30 let. Foto: Reuters

Leto 2022 je odličnemu alpskemu smučarju prineslo življenjski prelomnici. Februarja je osvojil svojo prvo kolajno na največjih tekmovanjih, veleslalomsko olimpijsko srebro, 15. novembra pa je vstopil v četrto življenjsko obdobje. Ob jubileju so mu doma postavili mlaj. Kot je dejal, bo praznovanje prestavil na čas po koncu zime.

Kljub zelo dobremu začetku sezone čas za praznovanje še ni napočil. Že decembra ga čakajo trije veleslalomi, najprej 10. decembra v Val d'Iseru in nato še dva v Alta Badii 18. in 19. decembra.

"Po Söldnu smo naredili že veliko treningov in sem s formo zelo zadovoljen. Smučam dobro in upam, da nadaljujem v tej smeri, in upam na čim boljšo sezono. Imamo sestavljen okvirni načrt do naslednjih tekem. Zdaj smo ves čas trenirali v Val Senalesu v Italiji, zdaj pa upamo, da bomo lahko odšli tudi na druga smučišča. Misli mi med treningom včasih zaidejo tudi na svetovno prvenstvo, večinoma pa na naslednjo tekmo," je o svoji trenutni pripravljenosti in željah do konca sezone povedal Kranjec.

Zelo je zadovoljen, da je sezono odprl s stopničkami: "Lažje je, ko dobro začneš, takšen rezultat ti da mirnost, veš, da si nekaj že naredil. Dobro je, da sem dobil potrditev, da sem lahko med najboljšimi, ampak na koncu je vsaka tekma zase, spet se moraš osrediniti na treninge, potem na tekmi ne smeš zaspati. Zagotovo pa je lažje."

Kranjec želi stopnjevati formo pred veleslalomom v Val d'Iseru