Henrik Kristoffersen je imel nesrečo na motorju in bo moral počivati nekaj tednov. Foto: EPA
Henrik Kristoffersen je imel nesrečo na motorju in bo moral počivati nekaj tednov. Foto: EPA

Nesreča se je zgodila v Avstriji, 26-letni Kristoffersen je izgubil nadzor nad motorjem, poleg zlomljenega gležnja pa je dobil tudi nekaj odrgnin po obrazu. Operacija ne bo potrebna, bo pa moral zmagovalec 23 tekem za svetovni pokal nositi posebno opornico.

Kot je za norveške medije povedal njegov oče Lars Kristoffersen, bo moral počivati od štiri do šest tednov, kar bo seveda pokvarilo načrt priprav na olimpijsko sezono 2021/22. Kristoffersen je želel v naslednjih tednih opraviti nekaj treningov v dvorani s snegom in se seveda lotiti kondicijskega treninga. Prve prave treninge na snegu naj bi naredil sredi avgusta.

Zdelo se je, da bo Henrik Kristoffersen po slovesu Marcela Hirscherja zavladal v svetovnem pokalu, a ima Norvežan veliko težav. V zadnji sezoni je bil le trikrat na zmagovalnem odru tekem svetovnega pokala, na SP-ju v Cortini pa je osvojil bronasto medaljo na slalomski tekmi.

Motokros je bil priljubljen način priprave na sezono tudi pri Hirscherju, ki je prav tako enkrat pri tem padel in se poškodoval.