Zmagovalec kar 67 tekem za svetovni pokal Marcel Hirscher se je upokojil pred dobrim letom, ko je bil star 30 let. Foto: EPA
Zmagovalec kar 67 tekem za svetovni pokal Marcel Hirscher se je upokojil pred dobrim letom, ko je bil star 30 let. Foto: EPA

Nekdanji avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher je zanikal možnost, da se še kdaj vrne na tekmovališča. 31-letnik je moral na vprašanja o vrnitvi v beli cirkus odgovarjati po objavi posnetka tekmovalnega treninga. Hirscher je v Reiteralmu v Avstriji treniral med količki v tekmovalnem dresu skupaj z avstrijsko reprezentanco, zaradi česar je sprožil številna ugibanja o morebitni vrnitvi.

Po poročanju avstrijskih medijev je pustil dober vtis in tudi sam je priznal, da se bo večkrat podal na sneg v tekmovalnem dresu, a le da zadosti svojim potrebam, so zapisali pri avstrijski agenciji APA.

Pircher: Ni postavil najboljših časov
A trener avstrijskih alpskih smučarjev Michael Pircher je zanikal govorice, da je upokojeni Hirscher postavil boljše čase kot zdajšnji reprezentanti, ki so pod vse hujšim pritiskom avstrijske javnosti. Ne ženska ne moška alpska reprezentanca namreč še ni zmagala, zaradi česar je to najslabši štart zime po letu 1984.

A so se avstrijski trenerji strinjali, da je še vedno v odlični fizični formi in je vidno užival ter ocenili, da bi se zlasti v slalomu lahko hitro vrnil med najboljše, medtem ko bi pri veleslalomu potreboval veliko več treninga in časa.

Zdaj raje na motorju in pri oblekah
Hirscherja sicer veseli, da ni več v vsakodnevnem trenažnem procesu in da lahko zdaj smuča le takrat, ko si tega želi. Več prostega časa Hirscher preživi na motociklu, ki je njegova velika strast. Poklicno pa se bo 31-letnik v naslednjem letu preizkusil kot soustanovitelj podjetja za smučarska oblačila. Trening na smučeh in objava posnetka pa sta bila za novo poklicno usmeritev očitno zelo dobra reklama.