Vse kaže, da bi še lahko videli takšne prizore! Foto: Reuters
Vse kaže, da bi še lahko videli takšne prizore! Foto: Reuters

Meta Hrovat je tik pred začetkom sezone presenetila z odločitvijo, da konča kariero, a ji vodstvo reprezentanc vrat ni zaprlo in je seveda zdaj naklonjeno njeni vrnitvi v tekmovalno smučanje. "Z Meto sva se pogovarjala," je za STA povedal Slivnik po današnjih tekmah državnega prvenstva v veleslalomu. Pobudo za pogovor je dal Slivnik, ki je želel Meto Hrovat seznaniti z možnostmi in postopki, povezanimi z vrnitvijo nazaj v tekmovalno areno.

"Če bi se vrnila, jo je treba znova uvrstiti v sistem dopinških kontrol šest mesecev pred prvo tekmo. To bomo tudi naredili. Rok imamo do konca aprila," je dejal Slivnik. "Upam, da se bo vrnila. To odločitev pa bi seveda prepustil njej, da sama pove, ali se bo vrnila. Ne bi želel govoriti o tem namesto nje. Upam, da se bo premislila. Ker za tako tekmovalko, ki je že bila tekmovalka svetovnega kova, se ne bojim, da se ne bi uspešno vrnila, če se bo za to odločila. Vsi jo želimo videti nazaj, seveda, šampionov se ne smemo otepati," je še dejal vodja reprezentanc.

Meta Hrovat bi imela lahko še zelo lepo kariero, saj je stara le 25 let. Med 15 tekmovalkami, ki so trenutno v prvi jakostni skupini veleslaloma, je mlajša le Alice Robinson. Ilka Štuhec je v pretekli sezoni dokazala, da lahko tudi pri svojih 32 letih še naprej kroji svetovni smukaški vrh. Da je talentirana, je dvakratna mladinska svetovna prvakinja dokazala tudi v svetovnem pokalu, saj se je štirikrat uvrstila na veleslalomske stopničke. Z njeno vrnitvijo bi veliko pridobila tudi slovenska reprezentanca za tehnični disciplini, ki je pred začetkom pretekle sezone ostala ne le brez Mete Hrovat, ampak tudi brez Andreje Slokar in Tine Robnik, ki sta se poškodovali.