Žan Kranjec se je na novinarski konferenci pohvalil, da je imel na pripravah v Južni Ameriki odlične razmere, zdaj pa ga čaka piljenje zadnjih podrobnosti pred uvodno tekmo nove sezone svetovnega pokala v Söldnu. Foto: Propiar
Žan Kranjec se je na novinarski konferenci pohvalil, da je imel na pripravah v Južni Ameriki odlične razmere, zdaj pa ga čaka piljenje zadnjih podrobnosti pred uvodno tekmo nove sezone svetovnega pokala v Söldnu. Foto: Propiar

Hirscher, Kristoffersen, Pinturault ... Konkurenca bo tudi letos izjemno močna, a Kranjec, ki bo novembra dopolnil 26 let, v novo sezono vstopa samozavesten, potem ko je v lanski sezoni v svetovnem pokalu nanizal pet uvrstitev med deseterico, v Alti Badii pa je prvič stopil na zmagovalni oder. Na olimpijskih igrah je bil s četrtim mestom prav tako blizu najboljših: "Glede na to, da sem član elitne sedmerice, lani sem bil vedno blizu najboljšim, si letos želim narediti korak naprej, biti čim večkrat na stopničkah in tudi zmagati," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal Kranjec.

V Argentini odlične razmere za delo
Za Kranjcem je 18 dni treninga na snegu v Ushuaii. "V Argentini smo imeli super pogoje. Imeli smo tudi kar nekaj dela s testiranjem smuči, različnih modelov, ki mi jih je pripravil Rossignol. S smučanjem sem zelo zadovoljen. Ostajam na smučeh istega opremljevalca. Zame so pripravili veliko različnih modelov, s čimer sem sicer imel nekaj dodatnega dela, ampak sem vesel, ker so pripravili res super smuči. Zdaj se odločam še med dvema modeloma, odločitev pa bo padla v prihodnjih dneh na ledeniku Saas Fee v Švici, kamor odhajamo v nedeljo."

Štartati želi tudi v superveleslalomu
Paradna disciplina seveda ostaja veleslalom, o slalomskih nastopih se bo odločal sproti, rad pa bi se preizkusil tudi v hitrih disciplinah. Skupaj s Štefanom Hadalinom, specialistom za slalom, trenirata obe tehnični disciplini: "V prvi vrsti bo pomemben veleslalom, v katerem dosegam vrhunske rezultate. O tekmah v slalomu se bom odločal na podlagi poteka veleslalomske sezone ter slalomske forme. Želim si startati tudi superveleslalom, ali bo to že v prihodnji sezoni, se še nisem odločil."

Ledeniška premiera že čez dober mesec
Nova sezona se bo začela 28. oktobra z veleslalomom v Söldnu. Žan Kranjec, ki je v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala lani končal na šestem mestu, bo eden glavnih slovenskih adutov februarja na svetovnem prvenstvu v Aareju: "O prvenstvu še ne razmišljam preveč. Zame je sezona v svetovnem pokalu zelo pomembna. Na vsaki tekmi želim biti dobro pripravljen, posebej se ne bom pripravljal le na eno tekmo." Kranjec na svetovnih prvenstvih do zdaj ni imel uspeha, še najboljši je bil leta 2013, ko je veleslalom končal na 22. mestu.