V ekipah za svetovni pokal bo Slovenijo predstavljala enajsterica, šest tekmovalcev in pet tekmovalk. Foto: www.alesfevzer.com
V ekipah za svetovni pokal bo Slovenijo predstavljala enajsterica, šest tekmovalcev in pet tekmovalk. Foto: www.alesfevzer.com

Ilka Štuhec že nekaj sezon vadi po svojem programu in s svojo ekipo za hitre discipline, na čelu katere je mama Darja Črnko, v njej sta še trener Stefan Abplanalp in serviser Aleš Sopotnik. Večjo samostojnost ima po novem Meta Hrovat, ki že vadi po individualnem programu. Za njen program skrbita Matija Grašič in Jure Hafner, za servis smuči pa Robi Kristan. Hafnerja so v ekipo Mete Hrovat, ki deluje uradno v okviru reprezentance, vključili na željo mlade tekmovalke, ki bo tudi krila vse stroške, povezane s Hafnerjem.

Najvišji kriterij ena izpolnjujeta tudi Tina Robnik in Ana Bucik. V ženski ekipi za svetovni pokal je uradno še Neja Dvornik, ki sicer nima izpolnjenega prvega kriterija. Tudi Dvornikova želi delovati po individualnem programu, njen trener bo Denis Šteharnik, nekdanji trener ženske ekipe za svetovni pokal, ki je bil v pretekli sezoni odgovoren za moško ekipo za evropski pokal.

V moškem delu reprezentance so štirje tekmovalci s prvim kriterijem: Štefan Hadalin, Žan Kranjec, Martin Čater in Miha Hrobat, s kriterijem dve pa Boštjan Kline in Klemen Kosi. Glavni trener moške smukaške ekipe je Gregor Koštomaj, njegov pomočnik pa Aleš Gorza.

Verdnik ostaja vodja panoge za alpske discipline

Novi odgovorni trener ženske ekipe za svetovni pokal je Sergej Poljšak, njegov pomočnik pa je Mitja Kunc. Poljšak je bil v pretekli sezoni pomočnik Janeza Slivnika, ki je po koncu zime napredoval na mesto vodje vseh reprezentanc. Ob tem Miha Verdnik ostaja glavni mož stroke kot vodja panoge za alpske discipline.

V nižjih kategorijah so se v panogi odločili za združevanje ekip C in ekip za evropski pokal z novo oziroma prenovljeno trenersko zasedbo. Glavni trener moške ekipe je postal Gašper Markič, ki je bil v pretekli sezoni pomočnik Petra Pena v moški smukaški ekipi. Markičev pomočnik je Mitja Valenčič. Odgovorni trener ženske ekipe za evropski pokal in C-ekipe je po novem Pavel Grašič, njegova pomočnika sta Renato Gašpar in Gregor Marguč.

V ženski ekipi za evropski pokal so Nika Tomšič, Rebeka Oblak, Žana Ciglič, Nika Murovec, Anja Oplotnik, Jera Kompan, Lina Knific in Nina Drobnič, v moški pa Borut Božič, Nejc Naraločnik, Martin Križaj, Rok Ažnoh, Žiga Zupan Oreškovič, Jakob Anderlič in Anže Adamek.