Morda ne bo več zmagoval, bo pa še vedno z nasmeškom na obrazu del smukaške karavane. Avstrijec Hannes Reichelt praznuje 40. rojstni dan! Foto: Reuters
Morda ne bo več zmagoval, bo pa še vedno z nasmeškom na obrazu del smukaške karavane. Avstrijec Hannes Reichelt praznuje 40. rojstni dan! Foto: Reuters

Leta niso nujno razlog za konec kariere, pravi Raichelt. Navsezadnje je Julien Lizeroux (septembra bo star 41 let) še starejši. "In gre za slalomista! Tu je še Johan Clare, ki je leto mlajši, pa je imel v pretekli zimi super sezono," je Reichelt, ki prav danes praznuje 40. rojstni dan, povedal za avstrijsko tiskovno agencijo APA, ob tem pa večkrat poudaril, kako še vedno uživa v smučanju in na tekmovanjih.

Alpski smučar s Solnograškega je imel v zadnji sezoni smolo, decembra si je ob padcu na smuku v Bormiu poškodoval križne kolenske vezi. Prejšnji mesec je bil prvič po poškodbi spet na snegu. Še vedno je motiviran za tekmovanja, v naslednji sezoni bo glavni cilj seveda svetovno prvenstvo v Cortini d'Ampezzo. Fis je v četrtek potrdil, da bo prvenstvo res februarja prihodnje leto.

Svetovni prvak v superveleslalomu leta 2015 in zmagovalec 13 tekem svetovnega pokala je med poškodbo kolena veliko časa posvečal svojemu sinu, ki je star 15 mesecev. "Ko so bolečine popustile, sem zelo užival. Niklas je shodil, veliko časa sem preživel z njim." Podporo ima tudi pri ženi Larissi, ki ga spodbuja, naj nadaljuje do leta 2022, ko bodo v Pekingu olimpijske igre. "Rekla mi je, da je to moja odločitev in da noče biti ona razlog, da bi končal kariero."