Leona Popović. Foto: EPA
Leona Popović. Foto: EPA

Takoj po padcu na finalni progi je bilo videti, da je nekaj narobe, saj se je držala za poškodovano koleno. Čez nekaj časa je vstala in se postavila na noge, a žal to še ni bil znak, da je vse v redu. Hrvaška smučarka je v domovini opravila slikanje z magnetno resonanco, ki je razkrilo delno raztrganino sprednje križne vezi, nateg stranske vezi in zmečkanino kosti levega kolena. V prihodnjih dneh bodo po dodatnih pregledih in v sodelovanju z zdravniško ekipo odločili, ali bo potrebna operacija.

26-letna Leona Popović iz Mrkopalja je bila ob koncu lanske sezone na slalomu v Andori druga. Uspeh je ponovila v tej sezoni v Leviju. V slalomskem seštevku je sezono končala na 15. mestu.

V tej sezoni so se poškodovali še Avstrijec Marco Schwarz, Švicarka Wendy Holdener, Francoz Alexis Pinturault, Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, Slovakinja Petra Vlhova, Švicarka Corinne Suter, Italijanki Sofia Goggia in Elena Curtoni ter Američanka Mikaela Shiffrin, ki pa se je po padcu v Cortini lahko vrnila na tekmovanja in v soboto zmagala na slalomu v Saalbachu.