Kranjska Gora bo v soboto dopoldne gostila veleslalom za svetovni pokal. Foto: www.alesfevzer.com
Kranjska Gora bo v soboto dopoldne gostila veleslalom za svetovni pokal. Foto: www.alesfevzer.com
Štartna lista:             
 1  M. BASSINO          ITA
 2  T. WORLEY           FRA
 3  M. SHIFFRIN         ZDA
 4  P. VLHOVA           SVK
 5  L. GUT-BEHRAMI      ŠVI
 6  M. GISIN            ŠVI
 7  S. HECTOR           ŠVE
 8  R. SIEBENHOFER      AVT
 9  M. GASIENICA-D.     POL
10  A. ROBINSON         NZL
...                        
14  M. HROVAT           SLO
22  A. BUCIK            SLO
26  T. ROBNIK           SLO
42  N. DVORNIK          SLO
59  N. MUROVEC          SLO
60  L. KNIFIC           SLO

Zaradi pretoplega vremena in nezadostne snežne podlage so tekmi za 58. Zlato lisico s Pohorja preselili v Kranjsko Goro, kjer bodo oči slovenske športne javnosti uperjene predvsem v Meto Hrovat, ki je v domačem kraju v zadnjih dveh letih prav tolikokrat stala na stopničkah.

Letos ji ne gre vse po načrtih, odstopila je že petkrat. "Kot bi lahko sklepali iz letošnjih nastopov, imam nihanja. Na treningih pa smučam samozavestno," je povedala Hrovat, ki bo veleslalomsko preizkušnjo v Podkorenu začela s štartno številko 14.

Na točke za svetovni pokal v soboto upa tudi specialistka za slalom Ana Bucik. "Žal mi je, da nam včeraj in danes ni uspelo izpeljati treninga. Zagotovo bi mi veleslalomski trening zdaj prišel prav, da bi zamenjala smuči," je povedal Bucik, ki ima štartno številko 22.

Na tekmi bo sicer nastopilo šest Slovenk. Ob Meti Hrovat in Ani Bucik še Tina Robnik (štartna številka 26), Neja Dvornik (42), Nika Murovec (59) in Lina Knific (60).

Veleslalomsko tekmo bo sicer odprla Italijanka Marta Bassino, za njo se bo po progi spustila Francozinja Tessa Worley, kot tretja pa bo že nastopila vodilna v veleslalomskem seštevku, Američanka Mikaela Shiffrin.

Veleslalom se bo začel v soboto ob 9.30, studijski del na TV SLO 2 se bo začel pol ure prej. Finale je na sporedu ob 12.30.

Šest Slovenk na sobotnem veleslalomu Zlate lisice
Nočni mraz obeta enakovredno tekmo za vse smučarke na Zlati lisici