Mikaelo Shiffrin novi tekmi čakata prihodnji konec tedna v Val d'Iseru. Foto: Reuters
Mikaelo Shiffrin novi tekmi čakata prihodnji konec tedna v Val d'Iseru. Foto: Reuters

Američanka se je pretekli konec tedna po 300 dneh tekmovalnega posta vrnila v beli cirkus in na dveh slalomih v Leviju zasedla drugo in peto mesto. Shiffrinova se bo novih tekem udeležila 5. in 6. decembra, ko se bo svetovni pokal nadaljeval z veleslalomoma v Val d'Iseru.

Schwarz okužen z novim koronavirusom

Medtem iz smučarske karavane prihajajo poročila o novih okuženih z novim koronavirusom. Zadnji, ki je bil pozitiven, je avstrijski smučar Marco Schwarz, ki bo prav tako izpustil paralelni veleslalom. Moški bodo v Lechu tekmovali v petek (prenos ob 17.45 na TV SLO 2 in MMC-ju).

Že pred tem so bili pozitivni švicarski smučarji Loic Meillard, Marco Odermatt in Justin Murisier, da je zbolel in da kaže simptome bolezni, pa je sporočil tudi Italijan Manfred Mölgg.

V Leviju ni smela nastopiti švedska ženska reprezentanca, potem ko je bil na novi koronavirus pozitiven njihov trener.

Dressen mora pod nož

Prvi zvezdnik nemške reprezentance Thomas Dressen pa bo moral na operacijo kolka. Po pisanju Bilda je ta načrtovana za četrtek v Münchnu.

27-letni smučar je v sezoni 2017/18 zmagal na smukih v Kitzbühelu in Kvitfjellu, v pretekli sezoni pa je slavil v Lake Louisu, Garmisch Partenkirchnu in Saalbachu ter zasedel skupno drugo mesto v smukaškem seštevku. Mali kristalni globus je osvojil Švicar Beat Feuz.