Štuhčeva bo skušala veleslalomske zavoje izboljšate v Kranjski Gori.

Na smuku v St. Antonu je bila Ilka Štuhec zelo blizu stopničk, na superveleslalomu pa je odstopila. Medtem ko je na drsalnih delih še vedno izredno hitra, pa ima prepogosto težave na zavitih, tehničnih delih prog. Ker bosta tudi naslednja smuka (Crans Montana in Garmisch) zelo zahtevna, bo dobrodošlo, da bo Ilka za nekaj dni dolge smuči zamenjala za veleslalomske in konec tedna nastopila na obeh veleslalomih za Zlato lisico. "Dobro je, da dodamo veleslalom, za tehniko in zavoje, da je malo raznolikosti," je povedal njen trener Stefan Abplanalp.

Vlhova v Flachauu po tretjo zaporedno zmago
Flachau, domači kraj Hermanna Maierja, bo v torek gostil tradicionalni nočni slalom, ki ga bo ob 18. uri odprla Wendy Holdener. Za njo bo šla na progo vodilna v slalomskem (in skupnem) seštevku svetovnega pokala Petra Vlhova, zmagovalka Flachaua v prejšnjih dveh letih. Če bi ji uspelo tretjič zapored, bi izenačila dosežek Mikaele Shiffrin (2013, 2014, 2018).

Avstrijci seveda upajo, da bodo na domačem terenu le prekinilo dolgo sušo (v slalomu nimajo zmage od leta 2014), saj je Katharina Liensberger v odlični formi.

Andreja Slokar zmagala v evropskem pokalu
Od Slovenk bodo na drugi strani Turskega predora nastopile Ana Bucik (številka 23), Meta Hrovat (27) in Andreja Slokar (52), ki je zadnji konec tedna v Vaujanyju v Franciji zelo uspešno nastopala na dveh slalomskih tekmah evropskega pokala. V nedeljo je zmagala (druga je bila Nemka Martina Ostler in tretja Italijanka Serena Viviani), dan prej pa je bila druga.

Finale bo bo 20.45. Prenos bo na TV SLO 2.

Štartna lista:            
 1  W. HOLDENER       ŠVI 
 2  P. VLHOVA         SLK 
 3  C. MAIR           AVT 
 4  K. TRUPPE         AVT 
 5  M. SHIFFRIN       ZDA 
 6  K. LIENSBERGER    AVT 
 7  M. GISIN          ŠVI 
 8  L. DÜRR           NEM 
 9  E. WIKSTRÖM       ŠVE 
10  M. HOLTMANN       NOR 
11  E. MIELZYNSKI     KAN 
12  K. LYSDAHL        NOR 
13  I. CURTONI        ITA 
14  L. ST-GERMAIN     KAN 
15  K. HUBER          AVT 
...                       
23  A. BUCIK          SLO 
27  M. HROVAT         SLO 
52  A. SLOKAR         SLO