Peking bo olimpijske igre gostil februarja leta 2022. Foto: Reuters
Peking bo olimpijske igre gostil februarja leta 2022. Foto: Reuters

Smuk in superveleslalom bi bila generalka na olimpijski progi za zimske olimpijske igre 2022 v Pekingu.

Predsednik Fisa Gian Franco Kasper je dejal, da čeprav je tveganje v Jančingu nizko, pri Fisu ne želijo tvegati. "Zdravje in varnost naših športnikov sta na prvem mestu. Pomembno je tudi, da se športniki v miru osredinjajo na svoje predstave in na tekmovanje na tako zahtevni, novi progi," je dejal Kasper.

Kitajske nogometašice v karanteni v Brisbanu

Kitajska ženska nogometna reprezentanca, ki je pripotovala v Avstralijo na olimpijske kvalifikacije prek Vuhana, je zaradi strahu pred smrtonosnim koronavirusom za zdaj končala v karanteni v enem od hotelov v Brisbanu. Reprezentanca bo ostala v karanteni do 5. februarja, ko bosta minila dva tedna od postanka v Vuhanu.

Pri Fisu za zdaj še niso določili nadomestnega organizatorja.

Ženska generalka svetovnega pokala za zimske igre 2022 s smukom in superveleslalomom bo predvidoma naslednjo sezono marca 2021. Prireditelji upajo, da bodo lahko izpeljali tudi moške tekme.

Odpovedan tudi dvoranski atletski SP
Mednarodna atletska zveza se je odločila preložiti dvoransko svetovno prvenstvo, ki bi moralo biti med 13. in 15. marcem v kitajskem Nanjingu. Vzrok je - tako kot še pri številnih drugih preloženih ali odpovedanih tekmovanjih na Kitajskem - nevarnost okužbe s koronavirusom.

Tekmovanje bodo po novem izvedli leta 2021, predvidoma prav tako v Nandžingu. "Po posvetu z našo zdravstveno službo, ki je v stiku s Svetovno zdravstveno organizacijo, menimo, da je širjenje virusa tako na Kitajskem kot zunaj nje še vedno na zaskrbljujoči ravni in nihče ne bi smel izvesti nobenega večjega dogodka, ki ga je mogoče preložiti," so pri atletski zvezi zapisali v sporočilu za javnost.