Mednarodna smučarska zveza je nekaj ur po petkovi odpovedi sporočila nov spored za predvidene tri tekme v Hinterstoderju. Kot po prvotnem urniku bodo v soboto skušali izpeljati superveleslalom (ob 12.30 na TV SLO 2/Val 202/MMC-ju). V nedeljo bodo drugič poskušali z alpsko kombinacijo (ob 10.00 in 13.30 na TV SLO 2/Val 202/MMC-ju). Šele v ponedeljek pa pride na vrsto iz Val d'Isera prestavljeni veleslalom (ob 9.45 in 12.45 na TV SLO 2/Val 202/MMC-ju), na katerem bo v ospredju slovenski junak letošnje zime Žan Kranjec, v rdečo majico oblečeni vodilni veleslalomist svetovnega pokala.

Na progi 30 cm novega snega
Avstrijo je ponoči prešla nevihtna fronta z imenom Bianca, ki je prinesla obilno pošiljko padavin, padavine pa je spremljal tudi močan veter. Na progo Hannesa Trinkla v Hinterstoderju je nasulo vsaj 30 centimetrov svežega snega.

Zaradi snežne nevihte so bili organizatorji tega tekmovanja že v četrtek primorani v spremembo urnika. Tako so na spored najprej dali kombinacijski slalom in nato superveleslalom.

Nazanje je Hinterstoder gostil tekme za svetovni pokal pred 4 leti, ko je na veleslalomu Alexis Pinturault ugnal Marcela Hirscherja. Foto: Reuters
Nazanje je Hinterstoder gostil tekme za svetovni pokal pred 4 leti, ko je na veleslalomu Alexis Pinturault ugnal Marcela Hirscherja. Foto: Reuters

Brez tekme tudi četverica Slovencev
Na startu kombinacije so bili štirje Slovenci Martin Čater, Klemen Kosi, Boštjan Klin e in Štefan Hadalin, svetovni podprvak v tej disciplini. Po dveh izpeljanih kombinacijah je na vrhu seštevka Francoz Alexis Pinturault, čigar največji nasprotnik za osvojitev malega globusa bo Norvežan Aleksander Aamodt Kilde.

Za najboljši slovenski dosežek na kombiniranih tekmah je poskrbel Celjan Čater s šestim mestom v Wengnu. Čater v seštevku discipline zaseda 13. mesto.

Športna zgodba: O navijačih v alpskem smučanju