Štefan Hadalin v tej sezoni v slalomu ni osvojil niti točke. Foto: EPA
Štefan Hadalin v tej sezoni v slalomu ni osvojil niti točke. Foto: EPA

"Obveščam vas, da Štefan Hadalin zaradi osebnih razlogov prekinja nastope v tej smučarski sezoni. Svojo energijo in čas bo usmeril v prihodnost, k uspešni vrnitvi na bele strmine. V tem obdobju vas prosimo za spoštovanje njegove zasebnosti," je sporočil Tomi Trbovc, predstavnik za odnose z javnostmi Smučarske zveze Slovenije.

"Odločitev je bila zelo težka, saj bom izpustil tudi olimpijske igre. Svojo energijo in čas bom usmeril v prihodnost, k uspešni vrnitvi na bele strmine. Hvala vsem za podporo, hvala tudi moji ekipi in partnerjem, ki mi stojijo ob strani," je prek Facebooka sporočil Hadalin.

Sezono so krojile tudi bolečine v hrbtu
26-letniku se letošnja sezona svetovnega pokala ni posrečila. Zaradi bolečin v hrbtu je izpustil uvodna moška slaloma v Val d'Iseru in Madonni di Campiglio. V Zagrebu je bil na startu tekmovanja, s številko 19 je dosegel 16. čas prve vožnje, a so nato tekmo odpovedali zaradi premehke proge.

V Adelbodnu je veleslalom končal na 25. mestu, v prvi vožnji slaloma pa je ostal brez uvrstitve. Brez uvrstitve je po popolnoma ponesrečeni prvi vožnji ostal tudi na slalomski klasiki v Wengnu.

Pred tremi leti srebrn v kombinaciji
Leta 2019 je bil Hadalin med presenetljivimi junaki svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Areju. V alpski kombinaciji je osvojil srebrno medaljo, prvo za Slovenijo na velikih tekmovanjih v tej disciplini v moški konkurenci.

Na specialnih slalomih je najvišje v svetovnem pokalu posegel s sedmim mestom v Madonni do Campiglio pred dvema letoma. Skupno je vpisal deset uvrstitev v najboljšo deseterico na tekmah za svetovni pokal.

Na svojih prvih olimpijskih igrah pred štirimi leti v Pjongčangu je bil v alpski kombinaciji osmi. Na Kitajskem bi bil slovenski adut v kombinaciji in slalomu.