Ilka Štuhec je na treningu v Garmisch-Partenkirchnu zasedla četrto mesto. Za najhitrejšim časom je zaostala za dobre pol sekunde. Foto: EPA
Ilka Štuhec je na treningu v Garmisch-Partenkirchnu zasedla četrto mesto. Za najhitrejšim časom je zaostala za dobre pol sekunde. Foto: EPA
Trening:               
 1. C. SUTER      ŠVI  1:44,57
 2. V. REBENSBURG    NEM   +0,19
 3. F. BRIGNONE     ITA   0,34
 4. I. ŠTUHEC      SLO   0,54
 5. E. LEDECKA     ČEŠ   0,82
 6. L. GUT-BEHRAMI   ŠVI   1,18
 7. R. MIRADOLI     FRA   1,25
 8. E. REISINGER    AVT   1,66
 9. T. TIPPLER     AVT   1,67
10. J. HÄHLEN      ŠVI   1,69
...                 

Za najhitrejšo Švicarko Corinne Suter je zaostala 54 stotink sekunde. Drugi čas treninga je dosegla domačinka Viktoria Rebensburg, ki je zaostala 19 stotink sekunde, 34 stotink pa je na tretjem mestu zaostala Italijanka Federica Brignone, sicer druga v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Vodilna v skupni razvrstitvi Američanka Mikaela Shiffrin zaradi smrti očeta izpušča tekmi v Garmisch-Partenkirchnu, ni pa še jasno, ali bo izpustila tudi preizkušnji za Zlato lisico v Kranjski Gori prihodnji konec tedna.

Grd padec Gröblove: odprt zlom golenice in mečnice
V švicarskem taboru pa so razkrili podrobnosti o hudi poškodbi Nathalie Gröbel, ki je na treningu grdo padla. Tekmovalka ima odprt zlom golenice in mečnice. Tekmovalko so sicer neposredno po padcu s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Garmischu, kjer so jo zdravniki nemudoma operirali.

Smuk v nedeljo ob 11.30
Na progi Kandahar 1 bo v soboto ob 11.30 na sporedu smukaška preizkušnja, v nedeljo pa bo ob 11.15 na vrsti še superveleslalom. Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.