Ilka Štuhec je po zgolj desetih sekundah končala svoj nastop na drugem treningu pred sobotno smukaško preizkušnjo. Foto: Reuters
Ilka Štuhec je po zgolj desetih sekundah končala svoj nastop na drugem treningu pred sobotno smukaško preizkušnjo. Foto: Reuters

Štuhčeva je ob koncu uvodne strmine zdrsnila, se prevrnila na desni bok in na srečo ob visoki hitrosti zgrešila zaščitno ogrado, tako da se je relativno mirno ustavila sredi proge. 29-letnica je kmalu zatem vstala in otresala desno zapestje, a je kmalu zatem z dvignjenim palcem nakazala, da je z njo vse v redu in da padec ni pustil hujših posledic.

Dobila je udarec v komolec, kolena so super
"Kolena so super. Malo sem le dobila udarec v komolec. Mislim, da sem med drsenjem, ko so smučke malce nemirne, zadela 'špuro', ki je ostala tam še od včeraj, nato je prišla še kompresija," je pojasnila Štuhčeva.

Štuhčeva po padcu čuti bolečine v komolcu

"Včeraj so bili posamezni odseki relativno v redu, ampak napake stanejo in potem nimaš več kje pridobivati časa," pravi Štuhčeva, ki se zaveda, kako zahtevna je podlaga.

"Po drugem vmesnem času, ko skočiš v gozd, ne vidiš več nič. Je belo in tam, kjer je pobarvano, je modro. Zato je pomemben ogled, da približno veš, kje se skrivajo luknje in kljub temu, da je slaba vidljivost, napadaš," je razlagala dvakratna svetovna prvakinja v smuku.

Daljši premor je izkoristila na najboljši način. "Dobro mi je delo, da je bilo nekaj čas vmes, da sem poiskala, kaj je narobe in to odpravila, ampak zdaj je pa res že počasi spet čas, da malo dirkamo. "Na treningih mi gre že zelo dobro. Zdaj je samo cilj, da to naredim tudi na tekmi," je še dodala Štuhčeva, ki je na smukih v Altenmarktu najvišje posegla s petim mestom pred tremi leti.

Štuhčeva je četrtkov trening sklenila na 35. mestu, za najhitrejšo Nemko Kiro Weidle je zaostala za tri sekunde in 55 stotink. Smukaška tekma je na sporedu v soboto ob 11.45, v neposrednem prenosu jo boste lahko spremljali na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Izidi drugega treninga:                
 1. R. SIEBENHOFER      AVT    1:47,92 
 2. E. LEDECKA          ČEŠ       0,11 
 3. T. TIPPLER          AVT       0,23 
 4. J. HÄHLEN           ŠVI       0,28 
 5. S. GOGGIA           ITA       0,31 
 6. L. GUT BEHRAMI      ŠVI       0,44 
 7. C. SUTER            ŠVI       0,59 
 8. T. WEIRATHER        LIE       0,72 
  . V. REBENSBURG       NEM       0,72 
10. K. WEIDLE           NEM       0,78 
...                                    
                                       
Odstop: Štuhec, Schmidhofer, Roux