Tina Robnik se vrača po poškodbi kolena. Foto: EPA
Tina Robnik se vrača po poškodbi kolena. Foto: EPA

Veleslalomistki bosta družbo delali še Ana Bucik (startna številka 20) in Neja Dvornik (številka 55). Prva vožnja bo ob 10.00, druga pa ob 13.00.

V torek je na sporedu nadomestni veleslalom, ki je odpadel v Söldnu, nato pa sledita še klasični veleslalom in zadnji ženski slalom pred novim letom. Na prizorišču ni zimske idile, saj je okoli proge vse zeleno. Progo so pripravili z vodo in soljo, na startu pa bo kar 68 smučark.

Bucik: Dovolj je bilo že slabih tekem pred novim letom
"Ni časa za razmišljanje, ali si utrujen ali nisi. Dobro je, da je tekma iz Söldna nadomeščena. To je treba izkoristiti. Odločena sem, da je bilo že dovolj slabih tekem pred novim letom, posebej na Semmeringu. Trend moram obrniti," je v pogovoru za TV Slovenija povedala Ana Bucik.

"Forma še ni na pravi ravni. V zadnjih tednih sem dovolj trenirala, da lahko grem na tekmo," je poudarila Tina Robnik, ki nima velikih pričakovanj v torek in sredo.

Sezona veleslalomov se je za alpske smučarke začela v Killingtonu v ZDA, kjer je slavila Lara Gut-Behrami, Sestriere je pripadel Marti Bassino. Slovenkam se ameriški veleslalomski uvod ni posrečil. Na italijanskem prizorišču pa je Ana Bucik osvojila 13. mesto.

Zmagovalka zadnjega veleslaloma na Semmeringu je bila Petra Vlhova konec leta 2018, istega leta je Mikaela Shiffrin dobila slalom. Pred dvema letoma so na tem avstrijskem prizorišču izpeljali slalom, ki ga je dobila Švicarka Michelle Gisin.

Ana Bucik želi popraviti vtis na Semmeringu, vrača se Tina Robnik

Startna lista (10.00/13.00) 
 1  M. SHIFFRIN       ZDA   
 2  F. BRIGNONE       ITA   
 3  M. BASSINO        ITA   
 4  R. MOWINCKEL      NOR   
 5  P. VLHOVA         SLK   
 6  T. WORLEY         FRA   
 7  S. HECTOR         ŠVE   
 8  V. GRENIER        KAN   
 9  M. GISIN          ŠVI   
10  L. GUT-BEHRAMI    ŠVI   
11  T. L. STJERNESUND NOR   
12  R. SIEBENHOFER    AVT   
13  C. FRASSE SOMBET  FRA   
14  K. TRUPPE         AVT   
20  A. BUCIK          SLO   
39  T. ROBNIK         SLO   
55  N. DVORNIK        SLO