Tini Robnik poškodbe niso prizanašale. Foto: EPA
Tini Robnik poškodbe niso prizanašale. Foto: EPA

Robnik avgusta čaka tretja operacija na desnem kolenu, ki si ga je poškodovala pred dvema mesecema.

"Odločila sem se, da zaključim svojo profesionalno športno kariero. Mislim, da je bilo pričakovano, glede na vse poškodbe, zadnja poškodba je bila res zelo huda," je dejala Robnik, ki je na novinarsko konferenco prišla z berglama. Te bo še nekaj časa uporabljala pri hoji.

"Rehabilitacija bo zelo dolga. Tudi če bi se nekako želela vrniti, se mi niti naslednjo sezono ne bi uspelo," je še dodala Robnik. Konec avgusta jo čaka še tretja operacija, v kateri ji bodo obnovili strgane kolenske vezi na desnem kolenu ter odstranili vijake in ploščice, ki so ji jih vstavili.

"Tudi v pogovoru z zdravniki je bilo nakazano v to smer, da bi bila v bistvu vrnitev na tekmovalno raven smučanja zelo slaba za koleno in bi si lahko naredila dolgoročno škodo," je še dodala.

"Stanje kolena gre počasi na bolje. Danes sem imela zdravniški pregled in imam dovoljenje, da lahko začnem stopati na nogo, še vedno pa moram uporabljati bergle," je dodala. Gibljivost kolena je precej zmanjšana, tako da še ne more, denimo, voziti avta.

Nazadnje je tekmovalka iz Luč v Zgornji Savinjski dolini v obdobju petih mesecev doživela dve poškodbi. Lani septembra si je ob padcu na treningu v Saas Feeju poškodovala desno koleno in izpahnila ramo. Nato se je vrnila na tekmovalne proge in osvojila dve točki z 29. mestom na drugem veleslalomu za zlato lisico v Kranjski Gori. A je februarja med prostim smučanjem v Kranjski Gori sledila nova, še hujša poškodba na isti nogi.

Tina Robnik se je v svetovnem pokalu na šestih tekmah uvrstila v najboljšo deseterico, štirikrat na veleslalomih, dvakrat na paralelnih tekmah. Najvišje je posegla na veleslalomu v Kranjski Gori leta 2020, ko je bila šesta.

Poškodbe so Lučanko spremljale tudi že prej. Marca 2018 si je poškodovala levo koleno, najhuje pa jo je skupila na uradnem treningu smuka pred mladinskim svetovnim prvenstvom leta 2011 v Crans Montani, ko si je pri hudem padcu zdrobila tri vretenca in bila nato dolgo odsotna.

Robnik je končala študij na fakulteti za socialno delo in je zaposlena v zavodu za osebno asistenco. Poleg smučanja pa je odkrila še eno strast v življenju, veseli jo fizioterapija, zato se je prijavila na študij fizioterapije v Ljubljani.