Lani so tekmovanje v Kranjski Gori zaradi koronavirusa odpovedali. Foto: BoBo
Lani so tekmovanje v Kranjski Gori zaradi koronavirusa odpovedali. Foto: BoBo

Lansko tekmovanje v Kranjski Gori je odpadlo zaradi pandemije novega koronavirusa. Tokrat bo Kranjska Gora gostila karavano svetovnega pokala alpskih smučarjev, ki se bodo pred finalom sezone v Lenzerheideju pomerili na veleslalomu in slalomu.

Dogajanje bo letos omejeno zgolj na tekmovalni spored. Tekmovanje bo na prizorišču v Podkorenu potekalo brez navzočnosti gledalcev ali povabljenih gostov.

Tekmovanje za pokal Vitranc sodi med tako imenovane klasične, tradicionalne prireditve, ki so vsako leto znova na sporedu svetovnega pokala v času, ko je smučarska sezona na vrhuncu. Tekmovanje poteka že od leta 1961. Zadnja zmagovalca Vitranca sta izpred dveh let. Švicar Ramon Zenhäusern je dobil slalomsko preizkušnjo, medtem ko je Norvežan Henrik Kristoffersen zmagal na veleslalomu.

Pokal Vitranc je letos v dobrodelni akciji združil moči z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Namen akcije je s pomočjo novega programa Botrstvo v športu pomagati nadarjenim mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij ter jim omogočiti boljše, bolj konkurenčne treninge in tekmovanja z vrstniki.