Po polovici preizkušnje je bila Slovenija celo na tretjem mestu. Foto: EPA
Po polovici preizkušnje je bila Slovenija celo na tretjem mestu. Foto: EPA

Zmagala je Norveška pred Nemčijo in Francijo.

Miha Dovžan je brez poprav na streljanju predal kot peti. Še boljši je bil Jakov Fak, ki je kljub trem popravam napredoval na tretje mesto. Malce se je zalomilo Lovru Planku, ki je moral po streljanju stoje dvakrat v kazenski krog, tako da je bila Slovenija po treh tekmovalcih deveta.

V zadnji predaji se je izkazal Rok Tršan, ki je z eno popravo v finišu prehitel Litovca in Ukrajinca ter zasedel končno sedmo mesto. Končni zaostanek za Norveško je bil 2:47 minute.

"Danes sem tekaško res se dobro odrezal. Kljub temu, da sem delal napake na strelišču, ki jih nisem zaznal in sem bil malo šokiran, a sem vseeno vsako napako lahko hitro popravil. To mi je vzelo nekaj časa, a sem bil vseeno vedno v stiku z vodilnim reprezentancami," je povedal Fak.

"Sedmo mesto je zelo dobro, čeprav je bilo dosegljivega tudi veliko več. Dva kazenska kroga in tudi kakšna poprava sta bila na koncu preveč. Vseeno pa je bil tekaški nastop vseh boljši od tistega na posamični tekmi in vzamemo ta rezultat. Se že veselimo sobotnega sprinta," je povedal slovenski trener Ricco Gross.

Žensko štafeto, na kateri slovenske vrste ni bilo, je dobila Švedska pred Nemčijo in Norveško.

Štafeta, 4 x 7,5 km (M):              
 1. NORVEŠKA             1:19:26,2 (0)
 2. NEMČIJA                  +43,9 (0)
 3. FRANCIJA                1:05,9 (0)
 4. AVSTRIJA                2:31,2 (0)
 5. ČEŠKA                   2:33,9 (0)
...                                   
 7. SLOVENIJA         SLO   2:47,2 (2)
 (Dovžan, Fak, Planko, Tršan)