Pokljuka je najboljše biatlonke in biatlonce gostila pred skoraj dvema letoma, ko je gostila svetovno prvenstvo. Foto: MMC RTV SLO
Pokljuka je najboljše biatlonke in biatlonce gostila pred skoraj dvema letoma, ko je gostila svetovno prvenstvo. Foto: MMC RTV SLO

Tekmovalni direktor Mednarodne biatlonske zveze (IBU) Borut Nunar je potrdil, da so snežne razmere zagotovljene in priprave na tekmo urejene do te mere, da lahko potrdi izvedbo. Ob tem je "obljubil", da si bo proge pred tekmo od blizu ogledal še enkrat, da bo užival v teku na prizorišču, kjer je dolgo sodeloval tako v organizacijski vlogi kot tudi v športnem delu v slovenski reprezentanci.

Pokljuka bo med 5. in 8. januarjem gostila četrto tekmovanje sezone. Biatlonke in biatlonce čakajo sprinta, zasledovanji in v nedeljo še tekmi mešanih parov in mešanih štafet. O progah bi v teh dneh sicer več lahko povedali slovenski tekmovalci.

DP v sprintu in zasledovanju brez najboljših

V ponedeljek in torek je Pokljuka namreč gostila državno prvenstvo v sprintu in zasledovanju, na katerem pa so manjkali najboljši, ki se pripravljajo na nastope med elito. Moški sprint je tako dobil mladinec Pavel Trojer iz Ihana pred tekmovalcem Brda Maticem Bradeškom, ki je zaostal le štiri sekunde, in klubskim kolegom Timom Zabretom. V zasledovanju sta Bradeško in Trojer zamenjala mesti, tretji je bil triglavan Mark Vozelj. V ženskem sprintu se je zmage veselila Kaja Zorč iz bohinjskega kluba pred tekmovalko Triglava Tais Vozelj in Elo Sever (Brdo).

V absolutni konkurenci je zmagala Ukrajinka Julija Džima. Ta je na zasledovanju manjkala, med članicami je bil vrstni red na prvih dveh mestih enak, na tretjo stopničko zmagovalnega odra pa se je prebila Manca Caserman.