Na Ljubnem ob Savinji je kvalifikacije onemogočil neugoden veter. Foto: www.alesfevzer.com
Na Ljubnem ob Savinji je kvalifikacije onemogočil neugoden veter. Foto: www.alesfevzer.com

Organizatorji so sporočili, da bodo trening opravili v soboto ob 10. uri, ob 11.30 pa sledi ekipna tekma. Kot je določil selektor ženske vrste Zoran Zupančič, bodo na ekipni tekmi, Slovenke so lani ekipno zasedle drugo mesto, nastopile Ema Klinec, Nika Križnar, Špela Rogelj in Katra Komar, če se seveda ne pripeti kaj nepredvidenega.

Glavni cilj ostajajo stopničke, poudarja selektor Zoran Zupančič, ki svojim varovankam več možnosti pripisuje prav na sobotni ekipni tekmi.

Nagradna igra

Kvalifikacije neposredno pred tekmo
Kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo, prva serija bo prav tako ob 11.30, bodo neposredno pred tekmo, predvidoma ob 10. uri. Poleg najboljših dveh Slovenk v svetovnem pokalu Eme Klinec in Nike Križnar, ki sta obe v "top 10", bodo za Slovenijo v nedeljskih kvalifikacijah skakale še Špela Rogelj, Katra Komar, Jerneja Brecl, Maja Vtič, Jerneja Repinc Zupančič, Katja Markuta in Pia Mazi.

Hölzlova prva favoritinja
Prva favoritinja tekem na Ljubnem bo Avstrijka Chiara Hölzl, ki je zmagala na zadnjih štirih zaporednih tekmah svetovnega pokala. Na splošno so Avstrijke tudi prve favoritinje sobotne ekipne tekme, saj se poleg Hölzlove redno na stopničke uvršča tudi Eva Pinkelnig, med najboljšimi v svetovnem pokalu sta tudi Jacqueline Seifriedsberger in Marita Kramer. Po zadnjih uspehih je vodilna Hölzlova povečala prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala pred lansko skupno zmagovalko sezone in olimpijsko prvakinjo Norvežanko Maren Lundby na 90 točk. Lundbyjeva je lani dobila eno od dveh posamičnih tekem na Ljubnem.

Med največjimi favoritinjami Ljubnega sta gotovo še Japonka Sara Takanaši, ki se pod Rajhovko odlično počuti, saj je na tem prizorišču nanizala že pet zmag, nazadnje je bila najboljša lani, in Nemka Katharina Althaus.

17 skakalk preizkusilo odlično pripravljeno skakalnico pod Rajhovko