Nika Prevc. Foto: www.alesfevzer.com
Nika Prevc. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska četverica je nalogo opravila prepričljivo, saj je na koncu zbrala 920 točk, 45 več kot druga Japonska. V boju za tretje mesto so Nemci za Japonci zaostali le 1,5 točke. Slovenci so vodili že po prvi seriji, v drugi, ko sta se z daljavama še posebej izkazala Masle (101,5 m) in Prevc (102,5 m), pa se je naskok še povečal.

Za slovensko reprezentanco je zlata medalja že četrta uvrstitev med najboljše tri na tem MSP-ju.

Skakalke srebrne
Slovenske skakalke v postavi Ajda Košnjek, Nika Vetrih, Taja Bodlaj in Nika Prevc so osvojile srebrno medaljo, zaostale so le za Japonkami. Tekmo je dobro odprla Košnjek s 85,5 m in drugim mestom. Še boljša je bila nato Nika Vetrih, ki je s 87,0 m Slovenijo popeljala v vodstvo. Žal je nato slabše skočila Taja Bodlaj (74,0 m) in Japonke so znova skočile pred Slovenke. Tako je bilo tudi po skoku Nike Prevc, ki je pristala pri 84,5 m, Japonke pa so po prvi seriji vodile s prednostjo slabih petih točk.

V finalu je Košnjek skočila odlično, 94,5 m. Vetrih je s 87,5 m zadržala Slovenijo na drugem mestu, tako kot tudi Bodlaj z 79,0 m. Prevc je v finalu pristala pri 97,5 m, s čimer je potrdila srebrno kolajno. Japonke so bile na koncu boljše za slabih dvajset točk. Bronasto medaljo so dobile nemške skakalke.

Skakalci za Avstrijo in Poljsko
Taj Ekart, Rok Masle, Gorazd Završnik in Maksim Bartolj so bili bronasti na moški ekipni tekmi. Zbrali so 925,8 točke in zaostali le za Avstrijo (972,5) in Poljsko (966,7). Začel je Ekart, ki je s 93,5 m ekipo popeljal na četrto mesto. Odličen je bil Rok Masle s 102,5 m, slabši skok pa je nato naredil Gorazd Završnik z 88,5 m. Slovenijo je na četrtem mestu po prvi seriji utrdil Maksim Bartolj s 96,5 m.

Ekart je v finalu skočil 96,5 m, odličen je bil še enkrat Masle s 102,0 m, Završnik je popravil dosežek z 91,0 m, Bartolj pa je pristal pri 96 m. To je bilo dovolj za končno tretje mesto po napetem obračunu s Finsko, ki je z mladinskim svetovnim prvakom Vilhom Palosaarijem za slovenskimi upi zaostala pet točk.

"S tekmo sem zelo zadovoljen. Kot ekipa smo skakali zelo dobro. Še posebej sem zadovoljen s svojimi skoki, glede na to, da mi predtem na posamični tekmi ni šlo najbolje, zdaj pa sem se našel. Zelo se veselim mešane ekipne tekme,” je povedal Masle, ki je v letošnji zimi dočakal tudi priložnost v svetovnem pokalu.

Za posamično medaljo pa je poskrbela še Nika Prevc s srebrom.

Nika Prevc s 97 m postavila daljavo dneva