Renaud Jay je zmagal v paru z Richardom Jouvom. Foto: EPA
Renaud Jay je zmagal v paru z Richardom Jouvom. Foto: EPA

V finalu je nastopilo 15 dvojic, štiri sta najboljša Slovenca prehitela. Na čelu pa sta Jay in Jouve ugnala vse, ko je Jouve v zadnji predaji zdržal pritisk najboljšega Italijana Federica Pelegrina. Za prvo ekipo Italije, ki je zaostala 44 stotink, je tekel še Francesco de Fabiani. Tretja je bila z dvema sekundama in 62 stotinkami zaostanka prva postava Švice, v kateri sta bila Janik Riebli in Valerio Grond.

Šveda Marcus Grate in Edvin Anger sta bila najboljša v kvalifikacijah, v finalu pa sta zasedla šesto mesto. Šimenc in Črv sta bila v kvalifikacijah 13. s 7,48 sekunde zaostanka za Švedoma. V finale se v drugi postavi Slovenije nista prebila Izidor Karničar in Jošt Mulej, v kvalifikacijah bila sta zadnja, 21.

Slovenskih tekmovalk na čelu z obolelo Evo Urevc ni bilo v Italijo. Na zmagovalnem odru so bile na prvih mestih štiri Švedinje, zmagala pa je druga ekipa, saj sta za Linn Svahn in Majo Dahlqist 0,73 sekunde zaostali Emma Ribom in Jonna Sundling. Sekundo in pet stotink za najboljšima sta za tretje mesto zaostali predstavnici ZDA Rosie Brennan in Julia Kern.

Svetovni pokal se seli v Francijo. Konec naslednjega tedna bodo tekme v Les Roussesu, kjer bosta v petek najprej tekmi na 10 km v prosti tehniki.

Ekipni sprint (M):          
 1. FRANCIJA 1        11:46,13
 2. ITALIJA 1          +0,44
 3. ŠVICA 1            2,62
...                  
11. SLOVENIJA 1         14,58
  Šimenc/Črv            
21. SLOVENIJA 2            
  Karničar/Mulej          
                   
Ekipni sprint (Ž):          
 1. ŠVEDSKA 2         13:06,10
 2. ŠVEDSKA 1          +0,73
 3. ZDA 1             1,05