Peter Prevc je tako stopil na najvišjo stopničko po tekmi norveške turneje Raw Air v Lillehammerju. Foto: EPA
Peter Prevc je tako stopil na najvišjo stopničko po tekmi norveške turneje Raw Air v Lillehammerju. Foto: EPA

Za njim je letos dobra sezona. Sezono je v skupnem seštevku za veliki kristalni globus sklenil na 8. mestu, osmi je bil tudi na novoletni turneji.

Dobro je bilo stati na najvišji stopnički, poslušati himno ... ko se zaveš, da ti je na tekmi uspelo to, kar ti že nekaj časa ni ... da narediš zaporedoma dva dobra skoka.

Peter Prevc

Na stopničke je stopil že v Engelbergu, sedmi posamični tekmi sezone, na predzadnji v Lillehammerju 9. tega meseca je tudi zmagal in poskrbel za prvo zmago po 11. februarju 2017.

Vrhunec: Zmaga v Lillehammerju
Sezona bi se morala nadaljevati na Norveškem in končati pod Poncami, a je nato zaključek preprečila epidemija po izbruhu virusa SARS-CoV-2, ki je ohromila tako rekoč ves svet. "Po tekmovalni plati mi je bilo žal, da se je sezona končala, po zdravstveni pa niti ne," je dejal Prevc, ki je sezono sklenil s 7. mestom v kvalifikacijah Trondheima. Prav na Norveškem je dosegel vrhunec sezone, ko je v Lillehammerju odbil nemški napad Markusa Eisenbichlerja in Stephana Leyheja za 23. zmago v karieri. "Dobro je bilo stati na najvišji stopnički, poslušati himno ... ko se zaveš, da ti je na tekmi uspelo to, kar ti že nekaj časa ni ... da narediš zaporedoma dva dobra skoka," je poudaril.

Mogoče je bila največja napaka tista, ki smo jo imeli z dresi v Kuusamu, ko smo šli malce preveč tvegano v tekmo.

Peter Prevc

Najnižja točka: Diskvalifikacija v Ruki
Prav nihanja v zaporednih skokih so mu v letošnji sezoni velikokrat kvarila razpoloženje. Enemu dobremu skoku je sledil malce slabši. In obratno. Vseeno se je redno uvrščal med najboljših deset, nekajkrat je bil tudi zelo blizu odru za zmagovalce. "Samo enkrat sem bil zunaj finala. To se zdaj že nekaj let ni zgodilo, da bi bil celo sezono v finalu. Je pa tudi rezultat med top 10 nekaj, kar si želim do konca kariere," je še povedal in se dotaknil tudi najnižje točke letošnje sezone: "Mogoče je bila največja napaka tista, ki smo jo imeli z dresi v Kuusamu, ko smo šli malce preveč tvegano v tekmo."

Peter Prevc črto pod sezono potegnil kar od doma