Planica je decembra gostila svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, marca bo še bolj pestro v dolini pod Poncami. Foto: Aleš Potočnik
Planica je decembra gostila svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, marca bo še bolj pestro v dolini pod Poncami. Foto: Aleš Potočnik

"Glede na trenutno situacijo, predvsem glede omejitve tekmovanj, bi se tem radi izognili v prevelikem obsegu. Zato je naša primarna želja, da poskusimo ostati v Planici dva tedna in tam imeti čim več tekem. V ponedeljek bomo stopili v stik s Smučarsko zvezo Slovenije in skušali izvedeti, ali je to realno. To je naš načrt A. To pomeni, da bi imeli po svetovnem prvenstvu en prost konec tedna, nato bi se preselili v Planico za dva tedna. Naša želje je, da bi začeli na veliki skakalnici s testno tekmo za svetovno prvenstvo leta 2023. Če bo možno s tremi tekmami v petek, soboto in nedeljo. Potem bi se preselili na letalnico. Tudi tam bi izvedli eno dodatno tekmo. To pomeni tekme od četrtka do nedelje. To so naše sanje, poskusili jih bomo uresničiti. Če se to ne bo uresničilo, imamo neko ponudbo Poljske o miniturneji," je za Val 202 povedal Sandro Pertile, direktor tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Pogovori bodo potekali še naslednjih nekaj dni, veliko pa bo odvisno tudi od finančnega priliva nosilcev televizijskih pravic.

Če bo potrjenih sedem tekem, bo Planica gostila preizkušnje zadnja dva konca tedna v marcu.

Planica je v pogovorih tudi za oživitev projekta "Pripelji se v Planico in poglej", tako imenovani "drive-in", ki se zaradi ukrepov v boju z novim koronavirusom ni uresničil za decembrsko svetovno prvenstvo v poletih. Več pa bo odvisno od ukrepov slovenskih oblasti v prihodnjih tednih.