Sprejem za Petra Prevca v Radovljici

Prevca je pričakal poln Vurnikov trg. Vsem zbranim pa se je zahvalil za topel in srčen sprejem.
Sprejem ob koncu tekmovalne kariere je Prevcu pripravila Občina Radovljica, ki je podobno slavje pripravila že pred dvema letoma, ko se je z olimpijskih iger v Pekingu vrnil z medaljama z moštvene tekme in tekme mešanih ekip.

Na sprejemu je Prevca na Vurnikovem trgu v družbi Ansambla Saša Avsenika in Pihalnega orkestra Lesce pričakala še večja množica ljudi. Radovljičani so se svojemu sokrajanu poklonili v velikem številu, predvsem je bilo veliko družin z otroki, na sprejem pa so prišli tudi nekateri obiskovalci iz bližnjih krajev.

Prevc se jim je zahvalil za veliko udeležbo in za topel, srčen sprejem. Kot je dejal, je konec njegove tekmovalne poti tak, kot bi si ga lahko le želel. Poudaril je, da se vedno rad sprehaja po Radovljici. "Radovljica je sicer uradno mesto, ampak se mi po odnosu, ki ga imajo ljudje drug do drugega, zdi kar kot velika vas," je dejal Prevc, ki si je po koncu nagovorov vzel čas tudi za deljenje avtogramov.

Radovljiški župan Ciril Globočnik je ponosen, da je Prevc s svojo družino za kraj bivanja izbral prav Radovljico. Verjame, da o tem, da je življenje v Radovljici lepo, priča tudi veliko število uspešnih slovenskih olimpijcev, ki v njej živijo.

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Prevca sta na odru pozdravila prejemnik srebrne medalje na olimpijskih igrah v Sarajevu leta 1984 Jure Franko in svetovni prvak ter prvi zastavonoša v zgodovini samostojne Slovenije na zimskih olimpijskih igrah leta 1992 v Albertvillu Franci Petek. Ta je Prevcu dal tudi nasvet ob športni upokojitvi, in sicer, da naj ostane zvest samemu sebi, čeprav to ni vedno lahko.

Prevc je na današnjem sprejemu prejel tudi več daril. Kot je pojasnil župan, niso vedeli, kaj bi mu ob koncu tako sijajne kariere sploh lahko podarili, nato pa so ob pomoči družine Finžgar našli posebno presenečenje zanj. Danes so mu tako predali približno 65 let stare in restavrirane smuči prvega direktorja Elana in odličnega smučarskega skakalca Rudija Finžgarja, ki je kot prvi Slovenec preskočil 100 metrov. Leta 1947 je pristal pri 102 metrih.

Na velikonočni ponedeljek Prevca čaka še sprejem v rodni Dolenji vasi v Selški dolini, kjer bodo prav tako toplo sprejeli tudi preostale člane družine Prevc, predvsem njegovo sestro Niko, ki se je v letošnji zimi zapisala v zgodovino skakalnega športa z osvojenim velikim kristalnim globusom.

Robert Hrgota v Odmevih: Po Petru prihaja novo obdobje