Johannes Klaebo in Erik Valnes. Foto: EPA
Johannes Klaebo in Erik Valnes. Foto: EPA

Med moškimi so se namreč v finale uvrstili štirje Norvežani, med ženskami pa štiri Švedinje. V kvartetu vikingov je imel presenetljivo največ moči Erik Valens, ki se je veselil druge zmage v karieri (zanimivo, tudi prve se je veselil v Ruki). Njegov rojak in superzvezdnik tega športa Johannes Klaebo je tekmo končal na tretji stopnički, med njiju se je vrinil Francoz Richard Jouve.

V kvalifikacijah so nastopili trije Slovenci, ki pa so bili daleč od najboljše 30-erice, ki se je prebila v boje na izpadanje. Med 86 tekači, ki so se podali v kvalifikacije, se je vsa slovenska trojka znašla povsem na repu: Anže Gros je bil 70. (+12,09), Vili Črv 73. (+13,54), Miha Šimenc pa 76. (+14,77). V boje na izpadanje je še peljal zaostanek 5,25.

Tretja zmaga za Emmo Ribom
V ženski konkurenci se je zmage veselila Švedinja Emma Ribom, ki je dober dan napovedala že v kvalifikacijah, kjer je bila tretja. Za 25-letnico je bila to sicer šele tretja zmaga v svetovnem pokalu. V velikem finalu so nastopile še tri njene rojakinje, Jonna Sundling je bila druga, Frida Karlsson četrta, Linn Svahn pa peta. Prevlado Švedinj je s tretjim mestom okrnila le Norvežanka Kristine Stavaas Skistad. Slovenk ni bilo na startu.

Eva Urevc v Ruki izpustila sprint in se posvetila teku na 10 km
Sorodna novica Šimenc: Mislim, da sem naredil velik korak naprej, a je treba to prenesti na tekmo