Timi Zajc je v skupnem seštevku svetovnega pokala na 15. mestu. Foto: www.alesfevzer.com
Timi Zajc je v skupnem seštevku svetovnega pokala na 15. mestu. Foto: www.alesfevzer.com

Po vrnitvi domov bo med 20. in 22. marcem še svetovno prvenstvo v poletih v Planici.

"Dva dni bi lahko bili doma, saj je vedno zelo dobrodošlo in prijetno biti v domačem okolju. Toda sprejeli smo trenutne dogodke, zato bomo trenirali v Lillehammerju," je povedal trener Gorazd Bertoncelj. Na prvi postaji v Lahtiju bodo od petka do nedelje dve posamični in ena ekipna tekma.

Za SP v Planici se za mesta v slovenski reprezentanci obeta srdit obračun. Eno od teh ima zagotovljeno Timi Zajc, ki je na Kulmu pred nekaj tedni dvakrat stal na odru za zmagovalce in se bori za mali kristalni globus v poletih.

"Sezona gre proti koncu, s treningi ne moreš več odkriti ničesar. Delati moramo na lahkotnosti, biti čim bolj sproščeni in se malce prepustiti toku," je dejal Zajc, ki pretekli konec tedna v Rašnovu ni nastopil. 19-letnik iz Hramš pravi, da sta mu trening in predvsem počitek v domovini dobro dela in da zdaj svež pričakuje naslednje tekme.

"Veliko sem počival. Vsak trening, ki sem ga opravil, sem naredil z mislijo, da ne dodajam česa po nepotrebnem. Bolj smiselno je bilo privarčevati čim več energije. Norveška turneja bo zelo dolga, lani sem bil na koncu izčrpan. Sploh v Vikersundu sem imel veliko težav, zato moram letos stvari zapeljati drugače, da bom tudi tam močan," je razložil Zajc.

Peter Prevc, trenutno najbolje uvrščeni Slovenec v svetovnem pokalu na osmem mestu, je v Romuniji skakal na lastno željo. Meni, da mu bo to koristilo v zaključku sezone.

"Do konca sezone ni več veliko časa. Opremo tudi težko izboljšam. Tudi s trenerji sem govoril in zatrdili so mi, da nimamo rezerv pri tem. Treniram iz tekme v tekmo. Nova skakalnica, nov izziv, biti pod pritiskom in iti iz tekme v tekmo, da ostanem v ritmu," je pojasnil Prevc.

Spored do konca sezone:
28. 2.–1. 3.: Lahti
7.–8. 3.: Oslo
10. 3.: Lillehammer
12. 3.: Trondheim
14.–15. 3.: Vikersund, poleti
19.–22. 3.: Planica, SP v poletih

Zajc in Domen Prevc v Planici vadila za nordijsko turnejo
Miha Šimnovec v Areju do uspeha kariere
Anamarija Lampič pred zaključkom sezone