Na obraz Petra Prevca se je vrnil nasmeh ... Foto: EPA
Na obraz Petra Prevca se je vrnil nasmeh ... Foto: EPA

Glavni trener nemške reprezentance Stefan Horngacher namreč zaupa v ekipo, ki je na uvodu v Ruki blestela na obeh tekmah s po tremi skakalci med peterico.

Sorodna novica Edina stalnica v smučarskih skokih so spremembe

Mednarodna smučarska zveza je to sezono zmanjšala kvoto skakalcev na državo na pet, šesto mesto si lahko reprezentance pridobijo prek celinskega pokala, vendar Slovenija pri tem za trenutno obdobje ni bila uspešna.

Brez sprememb v slovenski ekipi
Na olimpijskem prizorišču v Lillehammerju bodo tako nastopili Peter Prevc, ki mu je na uvodu s šestim mestom uspel najboljši slovenski dosežek, Timi Zajc, Anže Lanišek, Domen Prevc in Žiga Jelar. Kot je poudaril selektor Robert Hrgota, je imel težko delo z izborom peterice.

Še težjega ima nemški selektor Horngacher, čeprav ima Nemčija pravico do nastopa s šestimi skakalci. Poleg izkušenih Karla Geigerja in Andreasa Wellingerja so trenutno v ekipi še Martin Hamann, Pius Paschke, Stephan Leyhe in Philipp Raimund. Wellinger, Leyhe in Paschke so v Ruki osvojili posamične stopničke.

Zima je doma na RTV Slovenija!

Vse tekme smučarskih skokov si boste lahko seveda ogledali v neposrednem prenosu na TV Slovenija 2 in naši spletni strani, oglašanja pa bodo tudi na frekvencah Vala 202.

Še nekaj tekem pred prvim vrhuncem sezone
Pred prvim vrhuncem sezone, novoletno turnejo, skakalce po Lillehammerju čakata še dva konca tedna v nemškem Klingenthalu in švicarskem Engelbergu.

Na Norveškem pa bodo sezono začele tudi skakalke. Glavni cilj slovenske reprezentance v novi zimi je osvojitev pokala narodov, je napovedal selektor Zoran Zupančič. V olimpijski Lillehammer so odpotovale Ema Klinec, Nika Križnar, Nika Prevc, Katra Komar, Ajda Košnjek in Taja Bodlaj.