Martin Johnsrud Sundby je končal bogato športno kariero.  Foto: EPA
Martin Johnsrud Sundby je končal bogato športno kariero. Foto: EPA

V njej je odličja osvajal na vseh večjih tekmovanjih, na olimpijskih igrah je osvojil dve zlati, dve srebrni in bronasto kolajno, štirikrat je postal svetovni prvak, v svetovnem pokalu je zbral 30 zmag.

Bolečine v hrbtu in družina sta glavni razlog za slovo. Žena zasluži boljšega moža, kot sem bil do zdaj. V karieri sem imel vzpone in padce, smučarskemu teku pa sem bil predan stoodstotno.

Martin Johnsrud Sundby

Žena si zasluži boljšega moža
"Bolečine v hrbtu in družina sta glavni razlog za slovo. Žena zasluži boljšega moža, kot sem bil do zdaj. V karieri sem imel vzpone in padce, smučarskemu teku pa sem bil predan stoodstotno," je norveški televiziji povedal Sundby, ki pa smuči ne bo popolnoma postavil v kot, odslej namerava nastopati v maratonskih preizkušnjah.

Mladino je navdušil za smučarski tek
V svetu smučarskega teka velja za enega najvidnejših športnikov generacije, na Norveškem je junak številnim mladim, ki so se ravno zaradi njega odločili za ta šport, poroča spletna stran Fis-ski.com. Sundby je za zdaj najslovitejši smučarski tekač, ki se je po sezoni odločil za slovo, v ženski konkurenci to velja za Američanko Sophie Caldwell-Hamilton.