V Nemčiji bodo tribune spet samevale. Foto: AP
V Nemčiji bodo tribune spet samevale. Foto: AP

"Žal nam nova uredba bavarske deželne vlade ne pušča manevrskega prostora. To je škoda, saj smo posebej za turnejo razvili odličen koncept zaščite," je dejal generalni sekretar tekme v Oberstdorfu Florian Stern. Dodal je, da bo brez gledalcev potekala tudi tekaška novoletna turneja Tour de Ski, ki bo letos vključevala švicarski Lenzerheide, Oberstdorf ter italijanski Val di Fiemme.

Organizacijska odbora v Oberstdorfu (29. 12.) in Garmisch-Partenkirchnu (1. 1.) zdaj vračata že prodane vstopnice in bosta vsem kupcem povrnila celotno kupnino.

Če bi se omejitve na Bavarskem v naslednjih treh tednih spet sprostile, so organizatorji že napovedali, da se bodo zelo hitro odzvali. "Tega sicer ne pričakujemo. Smo pa seveda zelo prilagodljivi in bi lahko vstopnice začeli spet prodajati v nekaj urah. Če bo treba, tudi malo pred božičem," je zatrdil Michael Maurer, predsednik smučarskega kluba Partenkirchen in vodja druge tekme turneje.

Ali bodo morali ljubitelji smučarskih skokov ostati tudi brez avstrijskih tekem v Innsbrucku (4. 1.) in Bischofshofnu (6. 1.), za zdaj ni znano. Vlada bo o tem odločala v naslednji uredbi. V Innsbrucku se vstopnice še vedno prodajajo, kategorija A je že razprodana, prav tako v Bischofshofnu.