Žiga Jelar je v svetovnem pokalu v tej sezoni zbral 133 točk. Foto: EPA
Žiga Jelar je v svetovnem pokalu v tej sezoni zbral 133 točk. Foto: EPA

Vodja panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Gorazd Pogorelčnik je poudaril, da v Romunijo ne bodo potovali s polno kvoto tekmovalcev, ker se je v ekipi, ki je bila na celinskem pokalu, pojavil novi koronavirus.

"Zato ne bomo mešali tekmovalcev, ki so kandidati za svetovno prvenstvo v Oberstdorfu, s tistimi, ki bi bili potencialno lahko čez nekaj dni tudi okuženi," je dodal Pogorelčnik. Nad skakalci bo ta konec tedna bedel Igor Medved, ki je, podobno kot Cene Prevc, že prebolel covid-19.

Lanišek, Pavlovčič, Domen in Peter Prevc bodo trenirali za SP
Že prej je bilo jasno, da bodo tekme v Romuniji izpustili Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Peter Prevc in Domen Prevc. "Oni ostanejo doma na treningu, v Oberstdorf pa odpotujejo prihodnjo sredo, skupaj s preostalima dvema članoma ekipe, ki bosta določena po drugi tekmi v Rasnovu ta konec tedna," je še dodal Pogorelčnik.

Timi Zajc ne bo skakal na tekmah najvišje ravni. "Posvetil se bo treningom. Ta konec tedna ne bo tekmoval niti na celinskem pokalu, če bo še kaj tekem te ravni pozneje, pa verjamem, da bo tam preizkusil svojo pripravljenost. Zagotovo pa se bo na tekme svetovnega pokala vrnil v Planici," je sklenil Pogorelčnik.

Križnarjeva bo lovila rumeno majico
Zoran Zupančič, glavni trener slovenskih skakalk, pa bo na tekme v Romunijo odpeljal standardnih šest skakalk, Katro Komar, Jernejo Brecl, Špelo Rogelj, Uršo Bogataj, Emo Klinec in Niko Križnar, ki v skupnem seštevku zaostaja le devet točk za vodilno Avstrijko Marito Kramer.