Po svetovnem prvenstvu bodo tekme le še v Planici. Foto: Reuters
Po svetovnem prvenstvu bodo tekme le še v Planici. Foto: Reuters

Kot so sporočili iz SZS-ja, jim je koronavirusna pandemija precej otežila pridobivanje dodatnih sponzorskih sredstev za tekme.

"Bili smo v tesnih stikih s številnimi potencialnimi partnerji, ki bi nam dali možnost, da pridobimo dovolj finančnih sredstev za organizacijo dodatnih tekmovanj. Na koncu smo se s FIS-om dogovorili, da lahko zagotovimo eno dodatno tekmovanje na letalnici v Planici. Tekma bo v četrtek, 25. marca, v času že prej potrjenega tradicionalnega finala sezone v smučarskih skokih," so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Granerudu že veliki kristalni globus

Norvežan Halvor Egner Granerud, ki ima več kot 500 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, je po današnji odločitvi že osvojil veliki kristalni globus za zmago v svetovnem pokalu.

Planica bo tako ob koncu letošnje sezone gostila tri posamične in eno ekipno tekmo od 25. do 28. marca. Dodatna četrtkova bo nadomestila tekmo, ki bi morala biti 21. marca na letalnici v Vikersundu.

"Vse od začetka sezone v poljski Wisli nam je v zahtevnih pogojih uspelo za zdaj izpeljati vseh 26 načrtovanih tekem svetovnega pokala. Navkljub intenzivnim prizadevanjem pa nam ni uspelo nadomestiti norveške turneje, ki so jo odpovedali zaradi covidne pandemije in z njo povezanih omejitev glede potovanj," so sporočili iz FIS-a.

Direktor svetovnega pokala v smučarskih skokih Sandro Pertile je potrdil, da bodo imeli skakalci pred finalom pod Poncami dva prosta konca tedna tekmovanj. 13. in 14. marca ter 20. in 21. marca tekem svetovnega pokala ne bo.

Sandro Pertile zadovoljen, da bo bodo pod Poncami štiri tekme