Nika Križnar se je oglasila iz domače dnevne sobe in imela seveda ob sebi veliki kristalni globus. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Nika Križnar se je oglasila iz domače dnevne sobe in imela seveda ob sebi veliki kristalni globus. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

21-letna Nika Križnar je slovenska junakinja zimske sezone, saj je bila najboljša skakalka pretekle zime. Pred njo sta od Slovencev veliki globus (v skokih) osvojila le še Primož Peterka in Peter Prevc.

Sorodna novica Veliki kristalni globus za Niko Križnar!

V nedeljski oddaji Vikend paket na TV SLO je povedala, da sezone še ni konec, saj jo čaka še nekaj novinarskih in sponzorskih obveznosti, potem pa sledi počitek in tudi šola. Uspešno želi končati srednjo ekonomsko šolo. In potem? "Najraje bi bila slaščičarka, to me veseli. Pa masirala bi."

Delovnih navad ji vsekakor ne manjka. V družini je šest otrok (Nika ima štiri brate in eno sestro), dela ni nikoli manjkalo: "Prihajam s kmetije, to me spremlja vse otroštvo. Pogosto pridem konec tedna k staršem domov. Všeč mi je, da sem imela v mladosti ob sebi živali."

Da bi se po vzoru Primoža Rogliča kdaj lotila kolesarstva, se ne zdi verjetno. "To prepuščam Primožu Rogliču. Nisem za takšne športe. Se bom raje držala kar skokov."

V klepetu z Bernardo Žarn, v katerem je sodeloval tudi komentator skokov na TV SLO Miha Mišič, je Nika Križnar še razkrila, kako je spoznala svojega fanta. "Prek njegove poškodbe! S košarko smo se ogrevali v šoli, pokrivala sem ga ... Eden iz njegove ekipe je dejal, da sem bila kriva za poškodbo. Počutila sem se krivo, pisala sem mu in se zanimala, kako okreva ..."

Pogovor z Niko Križnar