Zoran Zupančič se je nepričakovano poslovil od trenerskega mesta. Foto: Smučarska zveza Slovenije
Zoran Zupančič se je nepričakovano poslovil od trenerskega mesta. Foto: Smučarska zveza Slovenije

46-letnik iz Žirov ni našel skupnega jezika s Smučarsko zvezo Slovenije glede nadaljevanja svojega dela in dela trenerskega štaba. Zato je po zadnji tekmi sezone dejal, da je uspešne zgodbe, potem ko je spomladi 2018 prevzel vodenje ekipe, konec.

Sorodna novica Slovenke brez konkurence: Urša Bogataj na vrhu; trener Zupančič odstopil

"Finale štiriletnega obdobja, trojne stopničke, trofeja za zmago v pokalu narodov, ki je v zbirki še manjkala. Delo je opravljeno. Hvala ekipi, dekletom, pomočnikoma in vsem širšim pomočnikom, ki so kdaj koli stali za vsemi temi rezultati," je sporočil Zupančič.

"Ni mi jasno, kaj moramo še narediti, da se bo spremenil odnos do ženskih skokov. Dvignili smo še najvišjo trofejo, kar obstaja, zmago v pokalu narodov. Ampak ne samo pri nas, tudi odnos Mednarodne smučarske zveze (FIS), da ne more organizirati niti finala sezone. To se mi zdi čudno, ampak očitno jim predstavljamo le strošek," je v pogovoru za STA razmišljal Zupančič.

Poudaril je uspehe svojih varovank: "V svoji lasti imamo svetovni naslov, globus za zmago v pokalu narodov in veliki nagradi, skupno zmagovalko VN-ja, svetovni rekord, olimpijsko prvakinjo, celo dvojno olimpijsko prvakinjo ... V bistvu smo pobrali 95 % vsega, kar je bilo na voljo, to bo težko ponovljivo. Uspeh za zgodovino. Zato podcenjujoč odnos boli."

Damjan: Ženske bodo dobile priložnost na manjših letalnicah

"Obžalujemo odločitev glavnega trenerja Zorana Zupančiča. Želimo mu vse dobro na njegovi nadaljnji poti. Pri SZS-ju bomo še naprej sistematično in razvojno razvijali enega izmed naših velikih ponosov, ženske smučarske skoke. Še naprej se bomo trudili znatno povečevati tako sredstva kot strokovni štab, da bomo najboljša podpora za naša dekleta A-ekipe ter ostale. Na ekipo in trenerja smo lahko izjemno ponosni, temelji so trdni, in prepričani smo, da bomo še naprej dosegali izjemne uspehe in povezovali naše izjemne navijače," so v izjavi zapisali pri Smučarski zvezi Slovenije.

"Želela bi si zavrteti čas nazaj in spremeniti, kar bi se dalo. Da bi ostal v naši ekipi, saj je bil veliko sonce," je na Zupančičevo odločitev za RTV Slovenija v nedeljo dejala zmagovalka svetovnega pokala v sezoni 2020/21 Nika Križnar.

Trener skakalk Zupančič odstopil po najuspešnejši sezoni