Mikaela Shiffrin žaluje za svojim očetom. Foto: EPA
Mikaela Shiffrin žaluje za svojim očetom. Foto: EPA

V Garmisch-Partenkirchnu sta v soboto in nedeljo na sporedu smuk in superveleslalom, nato pa se bodo smučarke preselile na Pohorje, kjer jih 15. in 16. februarja čakata veleslalom in slalom.

Sorodna novica Mikaela Shiffrin žaluje - ostala je brez očeta

"Mikaela bo predvidoma ostala v Koloradu in za zdaj še ni znano, kdaj se bo vrnila v svetovni pokal," so v izjavi za javnost sporočili iz ameriške smučarske zveze.

Jeff Shiffrin, po poklicu anestezist, je v nedeljo nenadno umrl. Skupaj z ženo Eileen je močno podpiral vzpon svoje hčerke v svetovnem pokalu alpskega smučanja.

24-letna Američanka si je v svetovnem pokalu priborila 66 zmag, nazadnje je slavila na smuku in superveleslalomu v Banskem. Shiffrinova je na dobri poti, da po 40 letih zruši rekord slovitega Šveda Ingemarja Stenmarka, ki se je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra v belem cirkusu zavihtel 86-krat.

Shiffrinova to zimo lovi četrto zaporedno zmago v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Ob tem je tudi na vrhu slalomskega seštevka pokala ter med najboljšimi tremi v smuku, superveleslalomu in veleslalomu.