Odločitev bo padla v petek. Foto: Televizija Slovenija
Odločitev bo padla v petek. Foto: Televizija Slovenija

Po Mayrjevih besedah so razmere v tem trenutku zahtevne, zato potrebujejo še nekaj več časa za dokončno odločitev o tekmi svetovnega pokala, ki je predvidena za prihodnji konec tedna. "Žal mi je za to, a danes odločitve še nismo mogli sprejeti," je dodal prvi mož ženskega svetovnega pokala in napovedal, da bodo to storili v petek opoldne.

Dodal je, da ne gre za eno samo stvar, ki jo je treba razmisliti, ampak za cel sveženj stvari. Govoriti morajo znova z vremenoslovci, saj je napovedano vreme glavna težava. Danes so jim ti razložili, da bodo lahko natančnejše razmere predvideli v petek, in če bodo informacije šle v pozitivno smer, potem je še možnost za izvedbo tekme. Mayr o odstotkih možnosti ni želel ugibati.

Poleg vremena je Mayr povedal, da tudi sneg za zdaj še ni na vseh delih proge dovolj utrjen, da bi bil pripravljen za tekmovanje, ki bi bilo varno. Kakovost snega trenutno ne zagotavlja, da bi lahko upali, da bo sneg zdržal toplo vreme, ki je napovedano, je dodal.

Neugodna vremenska napoved z južnim vetrom
Generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar je prav tako obžaloval, da morajo s potrditvijo tekme še čakati, vendar je vremenska napoved za naslednji teden zelo slaba, saj naj bi dva ali tri dni spet pihal močan južni veter. Ker bi to precej poslabšalo verjetnost organizacije tekmovanja, so trenutno v okrepljenem iskanju informacij po vsej Evropi, tudi v vodstvu Mednarodne smučarske zveze.

"Žal še nismo našli vseh tistih odgovorov, da bi lahko mirno rekli, da lahko gremo v organizacijo tekme v Mariboru. V dodatnem dnevu bomo skušali pridobiti še vse potrebne informacije, govorim predvsem o vremenskih podatkih, ki bi nam zagotovile normalno izvedbo tekmovanja," je dejal Vilar, ki se zaveda, da gre za nepriljubljene razmere, ki pa so se v svetovnem pokalu že dogajale.

Vodja tekmovanja Mitja Dragšič je k temu dodal, da ni problematična količina snega na progi, saj je ta v dobrem stanju. Še danes so tudi dodatno zasneževali, vendar so težave z vremenom, ki naj bi prihajalo, zato je treba še nekaj časa za odločitev predstavnikov FIS-a. "Upam, da bo ta ugodna za nas," je še dodal Dragšič.

Stikov s Kranjsko Goro še ni bilo
Mariborski organizatorji ob tem dodajajo, da sami za zdaj še niso navezali nobenih stikov z drugimi morebitnimi smučišči, niti s Kranjsko Goro. Za zdaj čakajo na usmeritve FIS-a in vodstva svetovnega pokala, podpirajo odločitve Mayrja, ki je bil vedno njihov zagovornik, še vedno pa so mogoče vse variante.

Mayr pravi, da so na vrhuncu sezone, zato si seveda želijo izpeljati tekme vsak konec tedna. Zagotovo zato pripravljajo tudi rezervni načrti, vendar danes še ni mogel povedati, kam bi tekmo morda lahko selili. Po njegovih zagotovilih si še vedno prizadevajo za to, da bi tekma bila v Mariboru.

"Najlažje bi bilo takoj reči, da tekme tukaj ne bo, vendar mi tega ne jemljemo tako zlahka. Po drugi strani pa moramo zagotoviti določeno raven tekme, saj gre za svetovni pokal, in javnost to od nas pričakuje," je še dejal snežni kontrolor.

Mayr še ni prižgal zelene luči za Zlato lisico