Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Studio City - Arhiv

Studio City Studio City

30. 11. 2020

V oddaji o zaostrovanju kazni za nedovoljeno zbiranje in pozivanje k protestom. Kako epidemija vpliva na omejevanje človekovih pravic in na katere? V studiu o triažiranju bolnikov in moralno-etičnih ter pravnih dilemah. V prispevku o izgubljeni generaciji mladih zaradi epidemije. Ob koncu pa še intervju z uspešnim avtorjem kriminalk, Tadejem Golobom pred izidom nove knjige, Virus.

Studio City Studio City

23. 11. 2020

V oddaji najprej o tem, kako interpretacije vladavine prava odmevajo na evropskem parketu in kakšne bodo posledice pri črpanju evropskih sredstev za okrevanje po epidemiji. V prispevku analiziramo, kako se v času epidemije tehtajo človekove pravice in kako so omejene z ustavo zagotovljene svoboščine? Ob koncu pa še, kako je človek človeku postal virus.

Studio City Studio City

16. 11. 2020

V tokratni oddaji o naraščajočem nasilju v času epidemije koronavirusa. V studijskem pogovoru o tem, zakaj se sredi epidemije pojavljajo ideje o zamrznitvi minimalne plače in kaj bi to pomenilo za prejemnike minimalca? In še, kako so v šestem protikoronskem paketu (spet) pozabili na industrijo dogodkov in glasbenike.

Studio City Studio City

9. 11. 2020

Nocoj najprej analitično o notranje-političnih aktualnih dogajanjih. V prispevku o tem, zakaj zdravniki med epidemijo vladi predlagajo sprejem kazenske in odškodninske imunitete za primer strokovnih napak. Z gostom v studiu še o kadrovanju na Nacionalnem preiskovalnem uradu. Ob koncu pa še o tem, kako epidemijo doživljajo starostniki, ki potrebujejo humanitarno pomoč.

Studio City Studio City

2. 11. 2020

V oddaji najprej o tem, kako se bo gospodarstvo, podjetja in zaposleni, spopadalo s posledicami zdravstvene krize? Analitično o demonstracijah na Poljskem, kaj je v ozadju prepovedi splava in kakšna je vloga Evrospke unije? Ob koncu pa še o vplivu strahu in tesnobe na naše zdravje in psiholoških posledicah karantene.

Studio City Studio City

26. 10. 2020

V oddaji o izplenu protikoronskih ukrepov in aktualnih političnih razdorih. Pod Objektivom o koliziji med ustavnimi pravicami in omejitvami v času zdravstvene krize varuh človekovih pravic, Peter Svetina. V studiu o tem, kako nas je doletel drugi val in predvsem zakaj smo bili nanj nepripravljeni.   Analiziramo povečevanje družbene neenakosti in revščine med in po krizi.   Ob koncu pa še o tem, zakaj bi morale nevladne organizacije na Metelkovi 6 zapustiti prostore.

Studio City Studio City

12. 10. 2020

V tokratni oddaji o tem, kaj je vloga nadzornih agencij in zakaj jih skuša vlada združiti. V prispevku analitično o letošnjih ameriških volitvah in vplivu epidemije koronavirusa. Sto sekund z Rožančevim nagrajencem, Esadom Babačičem. Ob koncu pa o tem, kdo in zakaj strada slovenski film.

Studio City Studio City

5. 10. 2020

V oddaji najprej intervju z zdravstvenim ministrom Tomažem Gantarjem, od ukrepov za odpravo čakalnih vrst do dogajanja v DeSuSu. V prispevku o tem, kako vladavino prava razumemo v Sloveniji in kako v Evropi? Ob 100. obletnici koroškega plebiscita v prispevku o posledicah zgodovinske odločitve. Ob koncu pa še o podnebni strategiji Slovenije.

Studio City Studio City

28. 9. 2020

Tokrat o premierjevi napovedi spreminjanja enotnega plačnega sistema in opozorilih pred privatizacijo zdravstva. Analiziramo nov evropski migracijski pakt in evropsko solidarnost. V oddaji pa tudi o kontroverzah in dvojnih merilih nošnje mask.

Studio City Studio City

21. 9. 2020

Nocoj o demografskem skladu in dilemah upravljanja milijard državnega premoženja. Analitično o kulturnem marksizmu, kdo ga očita komu in zakaj. Kakšna sporočila o delu in industriji, emancipaciji ženske in o prihodnosti naše družbe se skrivajo v konzervi? In še, kako je epidemija ustvarila nova izkoriščanja in kako je mlade oropala upanja na boljšo prihodnost.

Studio City Studio City

14. 9. 2020

Tokrat o Sloveniji na evropskem parketu, od terana do madžarskega Fidesza. Gostimo evropska poslanca. V prispevku o tem, zakaj in katere tožbe pred Evropskim sodiščem je Slovenija že izgubila. V pogovoru z ekonomistom o načrtih Slovenije za črpanje sredstev iz Evropskega sklada za okrevanje. Ob koncu pa še o dilemah glede širjenja pooblastil policije in inšpektorjev v noveli Zakona o nalezljivih boleznih.

Studio City Studio City

7. 9. 2020

V prvi oddaji nove sezone bomo obrambnega ministra Mateja Tonina povprašali o načrtovanem nakupu vojaške opreme. Analiziramo sporočila letošnjega Blejskega foruma in novega umeščanja Slovenije na mednarodni zemljevid. Pod Objektivom: razmere v Centru za tujce Postojni.

Studio City Studio City

29. 6. 2020

V zadnji oddaji letošnje sezone o temah, ki so nas najbolj zaznamovale. Kako so nas spremenile izjemne okoliščine, kdo smo postali po krizi in kam gremo? Kakšno vlogo bo odigrala Evropska unija in kje na politični šahovnici se nahaja Slovenija. V intervjujih z zanimivimi in pronicljivimi sogovorniki.

Studio City Studio City

22. 6. 2020

V tokratni oddaji o aktualnih političnih temah s predsedujočo Socialnim demokratom, Tanjo Fajon. Preiskovalni novinar Olivier van Beemen v intervjuju o poslih pivovarske multinacionalke v Afriki, ki je sodelovala z diktatorji in bilo povezana celo z ruandskim genocidnim režimom. V prispevku tudi o tem, zakaj se politiki radi slikajo s športniki ob njihovih zmagah in nato v času krize nanje pozabijo.

Studio City Studio City

15. 6. 2020

V prvem studijskem pogovoru o delu opozicije pod novo vlado s koordinatorjem stranke Levica, Luko Mesecem. Ali bi sprejem etičnega kodeksa v hramu demokracije dvignil raven razprave? V prispevku o reakciji politike na stiske športnikov ob koronakrizi. V studiu pa še o tem, kaj nam gledališka predstava Gejm pove o poti beguncev v boljše življenje in kaj o trdnjavi Evropa.

Studio City Studio City

8. 6. 2020

O velikodušnih ponudbah sodelovanja, razmerah in delovanju v opoziciji in aktualnih notranjepolitičnih temah v oddaji z nekdanjim premierjem Marjanom Šarcem. V prispevku o tem, kdaj, če ne zdaj, je čas za univerzalni temeljni dohodek. Analiziramo dogajanje v Ameriki, pod Objektiv smo postavili ustvarjalca Baze slovenskih filmov. Ob koncu pa še v Trst in dogajanje pred vrnitvijo pred stotimi leti požganega Narodnega doma avtohtoni slovenski narodni skupnosti v Italiji. Gostja zgodovinarka dr. Marta Verginella. 

Studio City Studio City

1. 6. 2020

V tokratni oddaji o tem, kako je videti epidemiološka slika Slovenije iz Evrope in zakaj se tako zapleta pri odpiranju meja. Gostimo evropska poslanca: Ljudmilo Novak & Milana Brgleza. V prispevku o izrekanju denarnih kazni protestnikom in vprašanju njihove legalnosti. Govorili bomo še o našem odnosu do narave, pa tudi o tem, kakšne oblike družbeno-političnega sistema se lahko izoblikujejo po krizi.  Ob koncu pa še o postopkih premeščanja starejših v bolnišnice med krizo koronavirusa.

Studio City Studio City

25. 5. 2020

Pripravljamo soočenje med predstavnikoma strank SMC in SD. Kdo so ljudje, ki ob petkih kolesarijo po Ljubljani in kaj jih žene? Analizirali bomo posledice odpuščanja v Gorenju za Šaleško dolino, v prispevku pa še o zaostrovanju odnosov med Združenimi državami Amerike In Kitajsko. Ob koncu pa še o navadah, ki smo jih oblikovali med epidemijo in kako nas je za vselej spremenila.

Studio City Studio City

18. 5. 2020

Z obrambnim ministrom o aktualnem dogajanju v vladi in koaliciji. Ali se opredelitev nevarnosti okužbe in definicija fizične distance pri politikih in protestnikih razlikuje in kdo lahko komentira stanje v sodstvu v studijskem pogovoru. V prispevku o tem, kako geopolitika vpliva na turizem in odpiranje meja. In še – kakšno škodo povzroča karantena športnim klubom in kako bo epidemijo preživela kultura. Kdaj bomo lahko ponovno obiskali kinodvorane, gledališča in koncerte ter pod kakšnimi pogoji?

Studio City Studio City

11. 5. 2020

V oddaji s predsednico DeSuSa o aktualnih razmerah v vladi, pomenu samooskrbe v času epidemije in vprašanju sezonskih delavcev. V prispevku o tem, kakšne alternative neoliberalnemu družbeno-produkcijskemu ustroju nam ponuja aktualna kriza. S strokovnjakom v studiu o posledicah krize na trg dela. Ob koncu pa še o tem, kaj smo o sebi spoznali v času epidemije.

Stran 1 od 30
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov